Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Ruud Gullit dostal po půl roce vyhazov z čečenského klubu

Groznyj - Někdejší nejlepší fotbalista světa, 48letý Ruud Gullit, už nebude trénovat čečenský tým Těrek Groznyj. Pár minut po poslední prohře ho vedení klubu propustilo. Jeho angažmá v jihoruské republice mělo původně trvat alespoň rok a půl. Jenže neslavně končí po půl roce. Přitom románek Gullita s Čečenskem začal v lednu slibně: tanečky na letišti, kyticemi, uvítáním od samotného prezidenta a diplomatickými slovy na adresu místních borců. "Tým Těreku je vynikající, jen potřebuje něco málo vylepšit," prohlásil tehdy Gullit.

Jenže během půl roku pod holandským trenérem šly výkony týmu krutě dolů. Namísto toho, aby Gullit mužstvo vytáhl na špici ruské ligy, jak slíbil prezidentu klubu i Čečenska Ramzanu Kadyrovovi, získal Gullit z 12 zápasů pouze tři vítězství. Těrek dokonce klesl nebezpečně blízko sestupu.

"Jsme na 14. místě ze šestnácti. V životě se nestalo, aby se Těrek v turnaji propadl tak hluboko," zlobí se čečenský ministr sportu Chajdar Alijev.

Je nám líto, video expirovalo.
Gullit s ostudou končí v Čečensku

Vztahy zhořkly. Prezident Kadyrov dal najevo nespokojenost. Podle něj trenéra od práce v Grozném odváděly hlavně bary a diskotéky.

V zápasu s Permem šlo tedy o vše. Gullit dostal ultimátum: Jestli nezvítězí, letí domů. Zápas skončil vlastním gólem Těreku v poslední minutě a Ruud Gullit hledá nové angažmá.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články