Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Legendy 2011 – možná přijde i fotbalový kouzelník Gascoigne

Praha - Hvězdné obsazení bude mít sobotní exhibiční fotbalové utkání mezi výběrem Evropy a týmem české Asociace bývalých profesionálních hráčů CFPA, kterým v pražském Edenu vyvrcholí akce Legendy 2011. Pořadatelům přislíbili účast držitel Zlatého míče z roku 1994 Bulhar Christo Stoičkov či známý Rumun Gheorghe Hagi a v jednání je také příjezd dvou slavných Angličanů Paula Gascoigna s Garym Nevillem.

"Tolik hvězd světového fotbalu jsme ještě nehostili. Nejvíce si cením účasti Hagiho, který by měl na 99 procent dorazit. Pokud by vyšla i účast Gascoignea, byla by to paráda," řekl na dnešní tiskové konferenci ředitel projektu Pavel Červený.

V hledáčku pořadatelů byla i další hvězdná jména, velkou konkurencí je ale páteční exhibice ve Vídni. "Mrzí nás, že se do evropského výběru nedostaly takové ty top hvězdy, jako by byl David Beckham nebo Zinedine Zidane. Ale v té exhibici ve Vídni den předtím se nám hodně hráčů ztratilo, jsou pro nás nedostižitelní. Výběr se rodil ve velkých křečích, neustále nám někdo odříkává nebo potvrzuje účast," uvedl Červený.

Je nám líto, video expirovalo.
V sobotu dorazí fotbalové legendy

Program exhibice:

Akce Legendy 2011 odstartuje ve 13:00 derby mezi Slavií a Spartou, následovat bude souboj Dukly Praha s Bohemians 1905. Hvězdy Evropy vyběhnou na trávník v Edenu na závěr odpoledne v 16:00. Vstupné bude stejné jako na ligové zápasy Slavie.

Za Evropu nastoupí členové Asociace bývalých profesionálních fotbalistů EFPA. Vedle Stoičkova a Hagiho uvidí fanoušci například Gheorgheho Popescua, Krasimira Balakova, Zvonimira Bobana, Andoniho Goikoetxeu, strýce španělského tenisty Rafaela Nadala Miguela Ángela či bývalého slávistu Sladjana Ašanina. Tým povede Velšan John Toshack. Vedle Gascoignea a Nevilla organizátoři usilují také o Francouze Liliana Thurama.

Český výběr tvoří převážně vicemistři Evropy z Anglie v roce 1996, které doplní pozvaní hosté. Hlavní hvězdou by měl být držitel Zlatého míče Pavel Nedvěd.


Akce Legendy 2011 navazuje na předešlé dva ročníky z let 2007 a 2009. Tehdy se turnaj internacionálů uskutečnil na Julisce, nyní se přesunul do Edenu, i když se měl původně konat na Letné. Sobotní odpoledne bude definitivní tečkou za oslavami osmdesátých narozenin Josefa Masopusta, který provede čestný výkop.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články