Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Jednadvacítka je samý úsměv, potíže hlásí jen Černý

Viborg (Dánsko) - Fotbaloví reprezentanti do 21 let dnes byli den po výhře v prvním utkání na mistrovství Evropy v Dánsku proti Ukrajině samý úsměv. České hráče těší, že mají dobrou výchozí pozici před zbývajícími dvěma duely základní skupiny proti Španělsku a Anglii. Když svěřenci kouče Jakuba Dovalila ve středu ve Viborgu zopakují vítězství i se Španělskem, mají jisté semifinále a přiblíží si také postup na olympijské hry v příštím roce.

"Máme první výhru, ale zdaleka nic rozhodnutého není. Prát se bude i Ukrajina i přes první prohru," upozornil Dovalil. České mladíky potěšil i výsledek nedělního druhého zápasu, v němž Španělsko až v úplném závěru ztratilo vítězství nad Anglií. Remíza 1:1 prý "lvíčatům" také nahrává. "Je dobré vědět, že všechno máme ve svých rukou a nemusíme se na nic ohlížet. Zatím to pro nás odstartovalo tím nejlepším možným způsobem. Ale ty poslední dva kroky budou extrémně těžké," podotkl záložník Jan Morávek.

Záložník Lukáš Vácha:

"Máme dva mečboly a dva zápasy na to, abychom jeden z nich proměnili. Jsme moc rádi, jak se to vyvinulo, protože přesně v takové výchozí pozici jsme chtěli být."

Je nám líto, video expirovalo.
Pohodový den české jednadvacítky

Češi si v neděli duel mezi Španělskem a Anglií ujít nenechali, po návratu do hotelu ve Viborgu utkání sledovali v televizi. Prý naplnilo jejich očekávání. "Španělé hrají podobně jako jejich A tým. Hodně drží míč, kombinují až do branky. Pro nás to bude znamenat kvantum práce. Ale není důvod se něčeho bát," řekl Vácha. "Když zopakujeme výkon z druhého poločasu proti Ukrajině a vyvarujeme se chyb, kterými jsme soupeři nabídli nějaké šance, může to pro nás být zase dobré. I u Španělů jsme si všimli, že s Anglií měli nějaké mezery v obraně. Těch zkusíme využít," plánoval Dovalil.

Dovalil připustil změny v sestavě

Naznačil, že udělá oproti prvnímu utkání určité korektury v sestavě. Šance se v zahajovací jedenáctce možná dočkají záložníci Morávek s Adamem Hlouškem místo Tomáše Hořavy a Jana Kovaříka. "Ještě uvidíme, jak to poskládáme. Variant je víc," řekl neurčitě Dovalil. Věří, že k dispozici bude univerzál Vácha. Ten si ze závěru zápasu odnesl bolestivě naražené koleno a dnes vůbec netrénoval. "Ale snad budu v pohodě, do zápasu jsou ještě dva dny," řekl Vácha.

Z dnešního tréninku odešel s bolestivě naraženou lícní kostí také záložník Milan Černý, který se hlavou srazil s Hořavou. "Má tam velkou podlitinu, vypadá jako boxer po k.o. Spotřebovali jsme zásoby ledu na tři dny dopředu, aby mu otok splaskl," popsal s nadsázkou fyzioterapeut Edwin Mahr. Případný start Černého by ale ve středu neměl být ohrožen.

Fotbalisté se hodili do gala

Poté, co se vrátili z tréninku v Bjerringbrö, přijal reprezentanty v půl třetí odpoledne na radnici ve Viborgu, kde při ME rozbili svůj hlavní stan, místní starosta Sören Pape Poulsen. "Je nám ctí, že vás můžeme hostit v našem městě. Teď jste náš tým. A přejeme vám, ať tady vydržíte co nejdéle," připomněl Poulsen, že ve Viborgu zůstane i na semifinále vítěz skupiny B, právě v níž mladí Češi hrají. Poulsen dostal za pohoštění a přijetí od šéfa české výpravy Rudolfa Bati na oplátku talíř z broušeného skla s logem ČMFS, kapitán Bořek Dočkal, autor dvou gólových tref proti Ukrajině, pak starostovi věnoval dres podepsaný všemi hráči i členy realizačního týmu.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články