Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Fotbalisté mají cestování dost, odpočívat budou doma

Jokohama (Japonsko) - Poslední minuty sezony za sebou mají fotbaloví reprezentanti, kteří se dnes nad ránem vrátili domů z turnaje Kirin Cup v Japonsku. V závěrečném duelu se vydali ze zbytku sil a už cestou domů spřádali plány na nejbližší volné dny. Většina z nich připouštěla, že raději než další cestování budou odpočívat ve vlasti. Především hráči působící v zahraničí letní dovolenou využijí k setkání s nejbližšími a nikam se jim chtít nebude.

"Už jsem se letos nacestoval dost, léto strávím doma. Tam si nejlépe odpočinu," prohlásil obránce Leverkusenu Michal Kadlec, jenž bude během léta doléčovat řadu drobných zranění, která během sezony nasbíral.

Sivok: Na záda je nejlepší klid

Jako zdravotní dovolenou může nejbližší týdny označit Tomáš Sivok. "Ještě mě čeká jedna návštěva u reprezentačního fyzioterapeuta Martina Janouška, který mi bude napravovat bolavá záda, a pak musím hlavně odpočívat. Lékaři tvrdí, že na ta záda potřebuji především klid, a tak je budou poslouchat," uvedl stoper Besiktase, který považuje dovolenou ve vlasti za ideální. "I kvůli dětem chceme být v Česku. Celý rok jsme na dovolené v Istanbulu," žertoval.

Petržela se těší na selátko

Plzeňský Milan Petržela by se možná do zahraničí ještě podívat chtěl, ale nebude na to mít čas. "Týden po návratu do Čech nastupuju do přípravy, a to nám trenér Vrba dal ještě nějaký den volna navíc kvůli reprezentaci. Proto si chci užít pár dnů s kamarády, máme připravené rožnění selátka, potřebuji vypnout," řekl záložník, který coby znalec dobrého pití ze Slovácka nehodlal přivézt k testování vzorek tradičního japonského saké. "Přece si nebudeme kazit chuťové buňky," odvětil s vážnou tváří.

Jeho klubový spoluhráč Jan Rezek jako jeden z mála vyrazí na pár dnů k moři. "Od letadla si moc neodpočinu. Hned jak se vrátíme, tak vyrážíme na Ibizu. Ale to bude jen pár hodin, proti té štrece z Japonska to nic není," těšil se na prohřátý písek baleárského ostrova.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články