Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Dostálek bude sportovním ředitelem Brna

Brno - Novým sportovním ředitelem fotbalistů druholigové Zbrojovky Brno se stal nejlepší střelec týmu z minulé sezony Richard Dostálek, který definitivně ukončil aktivní kariéru. Stávající sportovní ředitel Karel Večeřa společně s předsedou představenstva Karlem Jarůškem rezignovali na své funkce. Na trenérské lavičce bude i nadále René Wagner, v klubu zůstal i jeho majitel Roman Pros.

"Měl bych rezignovat i já, protože jsem označován za jednoho z viníků sestupu. Ale z pohledu majitele se mohu jen velmi těžko odvolávat," poznamenal na dnešní tiskové konferenci po třídenním zasedání představenstva Pros, který nastínil tři varianty dalšího chodu brněnského klubu.

"Pokud skončím, tak garantuji, že končí fotbalový klub v Brně. Druhou variantou je, že budu pokračovat dál. Je potřeba se odrazit, provést změny a rychle se vrátit do ligy. Třetí možností je, že by se objevila investiční skupina, která by vstoupila do klubu," dodal Pros, který si dle svých slov nikdy nepředstavoval, že bude sedět na tiskové konferenci druholigového klubu.

Je nám líto, video expirovalo.
Změny ve Zbrojovce Brno

Budoucnost brněnského fotbalu chce stavět Pros na nových lidech, změny se chystají nejen v hráčském kádru, ale také mezi zaměstnanci. Klub povede ekonomický ředitel pocházející z obchodní sféry. "Udělal jsem chybu v tom, že jsem spoléhal na lidi z fotbalu. Měl jsem věřit podnikání a systému, jak se řídí byznys. Rozpočet pro druhou ligu bude jiný. Už fotbal nebudeme dělat za 80 milionů. Ale Zbrojovka je velkoklubem a rozhodně nebude rozpočet nižší než 40 milionů," uvedl majitel Pros.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články