Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Národní tým putoval do Jokohamy více než šest hodin

Jokohama - Poslední noc strávili čeští fotbalisté v japonském horském středisku Macumoto. Dopoledne japonského času absolvovali pozápasový trénink na tamním stadionu a pak se s prefekturou Nagano definitivně rozloučili. Po obědě reprezentanti vyrazili autobusem do tříapůlmilionové Jokohamy, kde v úterý odehrají poslední zápas Kirin Cupu proti domácímu národnímu týmu. Na cestě do druhého největšího města země, které je vzdáleno pouze třicet kilometrů od největší tokijské aglomerace, nečekaně strávili více než šest hodin. Téměř jednou tolik, kolik vedení mužstva odhadovalo.

Důvodem byl nebývale silný provoz na příjezdových dálnicích. "Jeli jsme šest hodin a deset minut, ale naštěstí to bylo nakonec poměrně snesitelné, protože výprava byla rozdělena do dvou autobusů, a tak měl každý z hráčů dostatek prostoru pro odpočinek," vysvětlil mluvčí mužstva Jaroslav Kolář poté, co národní tým doputoval do hotelu Pan Pacifici v jokohamském zálivu.

Cestování tím pro fotbalisty na Kirin Cupu ještě nekončí - dlouhý let do vlasti si fotbalisté znovu užijí hned po utkání, kdy se vydají speciálem na zpáteční cestu do Prahy. Protože ale poletí z jednoho z tokijských letišť, cesta už by měla být mnohem snadnější, než jakou absolvovali ve středu po příletu do Japonska.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž Vlastimila Vláška

V obou dosud odehraných zápasech Kirin Cupu zatím nepadl gól, a tak každá vstřelená branka v utkání s Japonskem může v úterý zamíchat konečným pořadím turnaje. Vítěz zápasu tradiční měření tří reprezentací vyhraje, případná jiná remíza než 0:0 odsoudí do role třetího vzadu Peru, které už bude v té době doma. Pak by se podělili o první místo Japonci s Čechy.

V případě dalšího bezbrankového výsledku se o vítězství podělí všechny tři týmy a všem budou rozděleny finanční odměny, které pořadatel vypsal. Celkem se hraje o 160 tisíc dolarů, z nichž sto získá samostatný vítěz, polovinu stříbrný tým a třetí celek se musí smířit s odměnou 10 tisíc.

Češi ale nejprve musí vstřebat herně nepříliš vydařený zápas s Peru, který je sice udržel ve hře o konečný primát, ale proti Japonsku ve vyprodané aréně pro 70 tisíc diváků v Jokohamě by takový výkon na úspěch pravděpodobně nestačil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články