Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Smetana zařídil v nastavení libereckou výhru nad Jabloncem

Liberec 20. - Fotbalisté Liberce porazili v utkání 26. kola první ligy Jablonec 2:1. O výhrě domácích rozhodl ve třetí minutě nastaveného střídající útočník Smetana. Slovan poskočil na šesté místo, Jablonec zůstal třináctý. Liberecký trenér Ladislav Škorpil si mohl pochvalovat, že ani ve dvanáctém zápase na liberecké lavičce v derby s Jabloncem neprohrál.

 

Liberečtí fotbalisté
zdroj: ČT24 autor: ČT24

"Asi mám štěstí. Dnes jsme měli v určitých akcích větší útočnou kvalitu než Jablonec, ale ten nás zase přehrával bojovností a nasazením ve druhém poločase," uvedl Škorpil po utkání. 

Liberec vedl od 21. minuty díky penaltě Filipa Dorta. Jablonci nebylo nic platné ani vyrovnání Lukáše Fujerika z 84. minuty. Hosté potvrdili, že se jim na strávníku severočeského rivala nedaří. Od začátku zápasu na nich byl znát stín tříbrankových debaklů z Ostravy a se Zlínem. Dnes prohráli počtvrté z posledních pěti zápasů. 

Ve dvacáté minutě přišlo Jablonec draho další individuální selhání. Brankář Špit zbytečně v rohu šestnáctky naskočil do domácího útočníka Keriče a
nařízenou penaltu s přehledem proměnil liberecký špílmachr Dort.

Velké zklamání z prohry Jablonce bylo vidět především na trenétovi Komňackém. "Začátek nám sice nevyšel, ale pak hráči ukázali poctivý výkon, za který si zasloužili bodovat. Bohužel, fotbal je někdy i takový," litoval jablonecký kouč. Nejvíce jej mrzelo, že si jeho svěřenci nepohlídali poslední výpad útočníka Smetany. Tento zákrok připravil Jablonec o remízu. "Tu situaci jsme nezvládli," komentoval nejdůležitější minutu zápasu Komňacký.

Ačkoli hosté po poločase zvýšili svoji aktivitu, Liberec jejich výpady úspěšně odražel. V závěrečné čtvrthodině se musel do jeho branky postavit náhradní brankář Hauzr. Ten vystřídal zraněného Zlámala. Hauzr se sice po příchodu na hřiště nejprve hned blýskl proti hlavičce Necida. Ten ovšem šest minut před koncem kapituloval. Po Barankově rohu se míč odrazil k Fujerikovi a ten prostřelil i hradbu těl před sebou. 

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články