Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Rada končí v Liberci, Boleslav povede Koubek

Liberec - U fotbalistů Liberce po dnešním utkání posledního 30. kola prvoligové sezony proti Českým Budějovicím skončí trenér Petr Rada. Dvaapadesátiletý kouč, který měl na severu Čech smlouvu na dobu neurčitou, odchází ze Slovanu na vlastní žádost po vzájemné dohodě s vedením klubu. Rada má několik nabídek, mezi nimi jsou i Teplice, kde již v minulosti působil a kde končí Jiří Plíšek. Fotbalisty Mladé Boleslavi bude trénovat Miroslav Koubek. Bývalý kouč Plzně, Kladna a Ostravy podepsal s klubem smlouvu na dobu neurčitou. U pátého týmu první ligy nahradí devětapadesátiletý trenér Ladislava Mináře, jenž dokončil s Mladou Boleslaví sezonu po nedávném odstoupení Karla Stannera.

Bývalý reprezentační kouč Rada přišel do Liberce v průběhu končící sezony po odvolaném Josefu Petříkovi. Tým převzal na konci října na jedenáctém místě, pouhý bod nad poslední příčkou, Slovan ale rychle probral a posunul ho výš. Severočeský klub se především díky čtyřem jarním výhrám po sobě dostal do horní poloviny tabulky a do posledního kola bojoval o čtvrtou pozici.

Trenér Petr Rada:

"Zvažoval jsem to asi deset až čtrnáct dní. Byly určité věci, které jsme si vyhodnotili, a prostě jsme se dohodli, že každý půjdeme vlastní cestou. To se ve fotbale stává."

Přesto se Rada v Liberci rozhodl k 30. červnu ukončit spolupráci. Hovoří se o něm jako o jednom z možných nástupců kouče Plíška, který po sezoně opustí teplickou lavičku. Rada na Stínadlech v minulosti již dvakrát působil: nejprve v letech 2000 až 2001 a pak 2007 až 2008.

O nástupu Koubka na lavičku Mladé Boleslavi se mluvilo už od doby, kdy u týmu skončil Stanner, takže jeho nástup do funkce není překvapením. Minář ve středu dovedl tým k historicky prvnímu vítězství v domácím poháru, ale ve 3. předkole Evropské ligy už Středočechy povede Koubek. Ten naposledy koučoval v první lize Ostravu, kterou v minulé sezoně dovedl ke třetímu místu, přičemž až do posledního kola s Baníkem bojoval o titul. Loni v říjnu ale Koubek v Ostravě skončil a v Boleslavi ho čeká čtvrtá prvoligová štace.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články