Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

V závěru ligy plzeňský mistr padl v Olomouci

Olomouc – Týden po získání mistrovského ligového titulu prohráli fotbalisté Plzně v Olomouci 1:2 a přišli o svou jarní neporazitelnost. Jednogólové vedení Plzni sebral dvěma góly ve druhé půli Jakub Petr a Sigma tak uhájila konečné čtvrté místo v prvoligové tabulce. Plzni nepomohlo, když si v prvním poločase vstřelil vlastní gól domácí kapitán Radim Kučera. Sigma si částečně spravila chuť poté, co ve středu po penaltovém rozstřelu smutnila po prohře ve finále Ondrášovka Cupu s Mladou Boleslaví.

Bez opor Horvátha, Bystroně, s Rezkem a Kolářem jen na lavičce Plzeň marně hledala mistrovský takt. Jako by na Viktorii ještě ležela mistrovská kocovina. Hostům přitom všechno hrálo do not: hned z první akce se ve 12. minutě dostali do vedení, když Fillův centr si skluzem do vlastní branky usměrnil Kučera. Západočeši po přestávce přidali na aktivitě, jenže góly začali dávat domácí. Olomouc nastartoval parádním gólem Petr, který míč levačkou z dvaceti metrů zakroutil kolem Pavlíka do sítě. Domácí znovu zvyšovali tlak. Výsledek obrátil znovu Petr, který hlavou trefil Šultesův centr, a míč i přes Ticháčkův zákrok dopadl těsně za brankovou čáru.

Korunu střeleckého krále si dvěma góly v Brně zajistil jablonecký David Lafata s 19 brankami, víc jich za posledních jedenáct let od dob Vratislava Lokvence nikdo nedal.0

Fotbalisté Sparty se rozloučili se sezonou výhrou 3:1 nad Hradcem Králové. Úvodní gól dal již ve čtvrté minutě z penalty Tomáš Pekhart, který si tak připsal 18. branku v sezoně, ale koruna krále střelců mu přesto těsně unikla. Druhý zásah přidal jeho kolega z útoku Kweuke, který v závěru přihrál na poslední gól Zápotočnému. Za hosty snižoval na 1:2 čerstvý reprezentant Pilař. Hradec tak na Letné nebodoval ani v desátém utkání samostatné české lize. Zápasu předcházela minuta ticha za nedávno zesnulého bývalého hráče Sparty Jiřího Peška a loučení se slovenským záložníkem Jurajem Kuckou, který v lednu odešel ze Sparty do Janova, aniž se stihl rozloučit s fanoušky, a tak si to dnes vynahradil.

Příbramští fotbalisté se před týdnem zachránili v nejvyšší soutěži a dnes se s letošním ročníkem rozloučili překvapivou výhrou 2:0 na půdě Baníku Ostrava. Přitom oba oba góly vstřelili podzimní spoluhráči z ostravského dresu. Nejprve Koukal poslal svůj nový tým do vedení, pak si dal stoper Bolf vlastní gól. Za hosty si v závěru odbyl ligovou premiéru teprve patnáctiletý Dominik Mašek.

Verbíř se po 20 sezonách loučil s Teplicemi, Brno s nejvyšší soutěží

Fotbalisté Teplic remizovali na závěr ligové sezony 1:1 se Slováckem. V zápase brzy vedli díky gólu Rosy, tři minuty před koncem si ale smolně srazil míč do sítě Hošek a svůj tým o výhru připravil. Víc než výsledek ale diváky zajímala rozlučka dlouholetého kapitána a klubové ikony Pavla Verbíře, který se rozloučil ve své 20. sezoně ve žlutomodrém dresu a na závěr zápasu se potkal na hřišti i se svým synem Pavlem.

Loučení s nejvyšší soutěží se fotbalistům Zbrojovky Brno nevydařilo. Před cestou do druhé ligy prohráli na domácím trávníku se třetím týmem tabulky Jabloncem 3:4. V týmu Severočechů se blýskl dvěma góly David Lafata, který vyhrál na dálku s 19 góly pomyslný souboj s Tomášem Pekhartem o letošního krále střelců. Brňané už prohrávali po poločase 1:4, dvěma góly ale korigovali výsledek, poslední půlhodinu však dohrávali bez vyloučeného Přerovského. Dva góly Zbrojovky dal Tomáš Došek a jeden s první ligou se loučící záložník Richard Dostálek.

Mladoboleslavští fotbalisté navázali výhrou 2:0 nad Ústí nad Labem na středeční vítězství v Ondrášovka Cupu a v posledním ligovém kole výrazně vylepšili i obraz celé jarní sezony. Pro hosty to bylo loučení s nejvyšší soutěží, ligu opouští po jednoročním působení mezi elitou. Boleslav skončila pátá. Kouč Petr Rada se v posledním zápase na lavičce libereckých fotbalistů rozloučil se Slovanem remízou 3:3 v zápase proti Českým Budějovicím, kde rovněž končí trenér Jaroslav Šilhavý. V duelu závěrečného ligového kola padly všechny branky až po změně stran. Severočeši dvakrát vedli po trefách Štajnera, za Dynamo pokaždé srovnal Rus Čirkin. V 87. minutě otočil skóre Ondrášek, ale vzápětí zařídil dělbu bodů Chorvat Sivrič. Jihočeši tak jako jediný tým v právě skončené sezoně venku nevyhráli.

Fotbalisté Slavie Praha porazili v posledním kole první fotbalové ligy Bohemians 1905 3:0. Vršovické derby týmů, které v letošní sezoně využívaly za domácí stadion Synot Tip Arenu, se muselo odehrát kvůli disciplinárnímu trestu Slavie bez diváků. Góly vstřelili v prvním poločase Štěpán Koreš a Zbyněk Pospěch, skóre uzavřel v závěru Ondřej Čelůstka.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články