Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Stanner v Mladé Boleslavi skončil, tým povede Minář

Mladá Boleslav - Fotbalisty Mladé Boleslavi už nepovede trenér Karel Stanner. Dvaašedesátiletý kouč, který měl u středočeského týmu skončit po této sezoně, odstoupil z funkce po pěti ligových porážkách za sebou. Jeho dočasným nástupcem bude sportovní ředitel klubu Ladislav Minář, který povede Mladou Boleslav do konce sezony. Stanner se před necelými dvěma týdny dohodl s vedením klubu, že po sezoně na lavičce Mladé Boleslavi skončí. Středočeši si ovšem poté připsali další dvě ligové porážky a po pěti prohrách za sebou klesají tabulkou. Příští týden je přitom čeká rozhodující zápas sezony: Ve finále Ondrášovka Cupu proti Olomouci budou bojovat o účast v Evropské lize.

"V souvislosti s výsledky za poslední týdny, kdy se nám nedařilo bodovat, a po vyčerpání všech standardních cest k potřebnému zlepšení cítím potřebu ukončit své působení u týmu," uvedl Stanner. "Doufám, že půjde o impulz vedoucí k lepším výkonům a koncentraci sil v kabině na zbytek sezony, především pak pro středeční pohárové finále, z něhož vede cesta do Evropské ligy," doplnil zkušený trenér.

Spolu se Stannerem, který působil v Mladé Boleslavi 12 let, končí také asistent Josef Hloušek a trenér brankářů Ladislav Maier. Představenstvo klubu pověřilo dočasným vedením mužstva do konce sezony sportovního ředitele Mináře, který už si podobnou roli vyzkoušel ve Zlíně. Jeho asistenty budou trenér rezervy Milan Pechanec a trenér dorostu Filip Toncar. Klub intenzivně jedná o příchodu nového kouče na příští sezonu, hlavním kandidátem je Miroslav Koubek.

"Rozhodnutí Karla Stannera si velice vážím, dokládá to jeho dlouholetou srdeční vazbu ke klubu. V Mladé Boleslavi odváděl dvanáct let velice kvalitní práci, především na úrovni mládežnického fotbalu," uvedl prezident klubu Josef Dufek. "Věřím, že naši fotbalisté prokážou v následujících utkáních stejnou míru odpovědnosti ke klubu a jeho výsledkům jako jeho dosavadní trenér," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Konec Stannera v Mladé Boleslavi
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články