Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Medynský střídá Hoftycha, příští sezónu povede Bohemians 1905

Praha - Fotbalisty Bohemians 1905 povede v příští sezoně jako hlavní trenér Pavel Medynský. Ten ve vršovickém klubu nyní působí jako asistent současného kouče Pavla Hoftycha, který po sezoně odejde do Trnavy. "Velmi si této šance vážím. Budu se snažit navázat na úspěšnou práci Pavla Hoftycha. Kádr by měl pro příští sezonu zůstat víceméně stejný, zasahovat do něj příliš nebudeme," řekl Medynský, který má ještě během tohoto týdne oznámit složení kompletního realizačního týmu.

Hoftych, pod jehož vedením Bohemians nyní drží překvapivou čtvrtou pozici, po třech letech v létě "klokany" opustí. Místo sebe doporučil vedení Bohemians právě Medynského a ten se s vedením klubu dohodl na dvouleté smlouvě. "Tímto postupem Bohemka zachovává návaznost na úspěšnou práci trenéra Hoftycha a také usiluje o ekonomickou a sportovní stabilizaci," uvedl ředitel klubu Ladislav Valášek.

Hoftych prý původně chtěl Medynského i do Trnavy. "Protože jsem přesvědčen o jeho kvalitách. Nakonec jsem ale zvážil, že by pro Bohemku bylo vhodné, aby byla po mém odchodu nastavena určitá kontinuita. Pavlovi budu fandit a jistě budeme v častém kontaktu," prohlásil Hoftych.

Šestačtyřicetiletý Medynský, dlouholetý obránce ligových týmů Bohemians Praha, Dukly Praha, Chebu a Jablonce, se tak může těšit na svoji první štaci v roli ligového trenéra. Medynský v trenérské kariéře už působil u mládeže Sparty, pak jako asistent u jejího rezervního druholigového týmu a jako hlavní kouč vedl i druholigovou Čáslav, odkud v roce 2008 odešel právě do Bohemians 1905, kde až dosud spolupracoval s Hoftychem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články