Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Kouč Slavie: Tři body bych vyměnil za klid

Praha – Fotbalová Slavia se sice zachránila v první lize, když v 26. kole porazila Ústí nad Labem 3:0, nad vršovickým klubem se však stále vznáší nebezpečí. Slavia by totiž nemusela dostat pro příští ročník profesionální licenci. "Udělal se tady kus práce a byla by strašná škoda i pro celý český fotbal, kdyby to špatně dopadlo," tvrdí slávistický trenér Michal Petrouš.

Přestože Slavia už nemůže v tabulce skončit hůř než čtrnáctá, její kouč je podle svých slov spokojený pouze napůl. "Tři body bych rád vyměnil za to, aby Slavia byla stabilizovaná a všechno tady dál fungovalo," přiznává v rozhovoru pro server Sport.cz.

Podle Petrouše by neudělení licence s klubem otřáslo. "Nemohu říci, jak by se to na atmosféře v kabině projevilo. Když klub licenci nezíská, je to problém. Pořád věřím, že ji Slavia dostane."

Slavia počítala, že o záchranu může hrát až do posledního kola. "Kluky jsem na to upozorňoval, takže z tohoto pohledu mě vítězství nad Ústím potěšilo," dodává Petrouš.



Peníze jsou na cestě...

Žádné konkrétní zprávy o tom, zda je příchod nového vlastníka už konečně v dohlednu, Petrouš nemá. Podobně je to i s výplatami. "Jsou na cestě, jen nevíme kde... Takže jsme stále bez výplat," říká trenér, jehož tým se v nejbližším duelu střetne ve čtvrtečním sefiminále Ondrášovka Cupu s Olomoucí.

Údajný majitel fotbalové Slavie Antonín Franc se vedle toho znovu sešel s předsedou ČMFS Ivanem Haškem. Oznámil mu, že do středy bude pražský klub informovat veřejnost o tom, jakým způsobem hodlá řešit kritickou finanční situaci a hrozbu neudělení profesionální licence pro příští prvoligovou sezonu. "Seznámil jsem pana předsedu s postupem věcí. Ty se mají tak, že nejpozději ve středu 4. května bude klub informovat na oficiální tiskové konferenci o řešení současné situace," uvedl po schůzce Franc.

Podle serveru iHNed.cz by měla Slavii pomoci investiční a finanční společnost Natland Group. Nejprve má klubu poskytnout 20 milionů korun na nejnutnější výdaje včetně dlužných mezd hráčům, další investice by pak měly následovat po auditu hospodaření ve Slavii. "Mohu potvrdit, že jednáme s SK Slavia Praha o možnostech, jak situaci klubu řešit," uvedl mluvčí Natland Group Rostislav Starý.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články