Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Svěrkoš má problém. Panionios přeřadili do 2. ligy

Atény - Čeští fotbalisté Václav Svěrkoš a Martin Latka budou muset v létě řešit svou budoucnost. Jejich klub Panionios Atény byl totiž kvůli finančním problémům přeřazen do druhé řecké ligy. Podobný osud potkal také Iraklis Soluň a Panserraikos, který spadne dokonce až do třetí ligy. Kvůli rozhodnutí svazu v pondělí protestovaly před řeckým parlamentem stovky fanoušků Panioniosu. To však zřejmě nepomůže, stejně jako odvolání všech tří klubů, které už bylo zamítnuto.

Řecký fotbalový svaz dále potrestal tři kluby Super ligy kvůli pozdnímu předložení dokumentů o financování. AEK Atény, PAOK Soluň a Olympiakos Volos tak dostaly pokutu v rozmezí od 8 000 do 25 000 eur (193 000 až 602 000 korun).

Panionios opouští ligu, přestože skončil desátý, čtyři body nad pásmem sestupu. Jeho největším úspěchem během posledních let bylo dvakrát páté místo, jinak opakovaně obsazoval příčky v dolní části tabulky. V minulé sezoně čelil s dalšími čtyřmi celky Super ligy nařčení ze zmanipulování výsledků kvůli sázkám.

Bývalý reprezentační útočník Svěrkoš přišel do Panioniosu v lednu na hostování ze Sochaux, odehrál 11 zápasů a vstřelil jeden gól. Stoper Latka patří v Panioniosu ke klíčovým postavám. Na kontě má v sezoně 24 odehraných duelů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články