Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Sparta se s Olomoucí trápila, ale znovu oživila mistrovské šance

Praha - Sparťanští fotbalisté v předehrávaném utkání 25. kola porazili Olomouc 2:0, přestože minimálně v prvním poločase byli hosté lepším týmem. Autor prvního gólu Kweuke zaznamenal 11. branku v soutěži, v první minutě nastaveného času přinesla domácím uklidnění Vackova penalta. Letenské výhra přiblížila na tři body vedoucí Plzni, která má však pondělní zápas se Slavií k dobru. Hosté se ani na Letné nebáli vsadit na ofenzivu a brzy dali zapomenout na tradici, že hosté na Spartu přijíždějí s opatrnou hrou. Sparta od začátku tahala za kratší konec a mohla děkovat jen brankáři Blažkovi, že do poločasu udržela bezbrankové skóre.

Olomouc měla navrch především ve středu hřiště, zatímco sparťanská mezihra nebyla takřka vidět. Odříznutý Kweuke na hrotu se nedokázal prosadit. V 10. minutě měli sparťané štěstí, že se mezi tyčemi zaskvěl po Ordošově hlavičce Blažek. Práce měl stále více než jeho protějšek i v dalších minutách - ve 32. minutě byli hosté blízko druhému gólu, po přihrávce Petra a střele Hořavy totiž zaduněla pravá Blažkova tyč.


Do druhého poločasu ale Sparta musela udělat změnu a především odchod zraněného Blažka byl citelný, svléknout se musel i nevýrazný Kerič. A také Blažkův nástupce Kinský měl plno práce, poprvé musel likvidovat ostrý centr v 53. minutě. Jenže o šest minut později stačilo malé zaváhání olomoucké obrany i brankáře Drobisze a Kweuke po rohu nadvakrát hlavou pod břevno vstřelil jedenáctý gól v sezoně a dostal do té doby trápící se rudé barvy do vedení.

Sparta od té doby působila sebevědoměji a nedlouho po gólu měli sparťané po přihrávce Kušníra další šanci, kterou odvrátil jen obětavý zákrok Škerleho. Olomouc se už možná i vinou ubývajících fyzických sil nedostala do většího náporu, i když devět minut před koncem po centru z pravé strany musel Brabec na poslední chvíli odvracet. Navíc v poslední minutě hostující obránce fauloval Pekharta a penaltu Vacek jistě proměnil.

Obhájce titulu protáhl domácí neprůstřelnost na 461 minut, hosté na jaře ještě nedokázali vstřelit gól na soupeřově půdě, i když dnes k tomu měli nejblíže.

Utkání Sparta Praha - Sigma Olomouc
zdroj: ČTK
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články