Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Horváth si odvezl na povozu deset sudů piva

Plzeň - Deset sudů plzeňské jedenáctky si dnes odvezl z Plzeňského Prazdroje fotbalový záložník prvoligové Plzně Pavel Horváth, jehož kluby vybraly letošní Osobností Gambrinus ligy. Povozem taženým koňmi měl vyjet jen před bránu pivovaru, ale nakonec odmítl z kozlíku slézt a odvezl si padesátilitrové sudy až na stadion FC Viktorie, kde si je schoval do garáže naproti tribuně. Polovinu piva rozdá fanouškům a zbylou si nechá pro svoji potřebu, řekl plzeňský kapitán, který dnes slaví své šestatřicáté narozeniny.

"Naposledy jsem seděl na kozlíku v devíti letech na Šumavě, odkud pocházejí tátovi rodiče a strejda tam měl statek," dodal. Při jízdě po největší plzeňské magistrále od pivovaru ke stadionu lidé Horvátha nepoznávali, protože byl schovaný pod plachtovou stříškou.

Polovinu piva dostanou fanoušci, Prazdroj k nim má ještě něco přidat. "Nevím, jestli to bude před zápasem se Slavií (v pondělí). Druhou půlku zužitkuju sám, jednak s šatnou a jednak se známými, jimž jsem určitou část slíbil. Sud určitě sám celý nevypiju," uvedl Horváth. Když si jde sednout do restaurace, tak si dá nejraději desítku Gambrinus. "Ale nikdy jich nevypiju deset nebo víc; čtyři pět půllitrů už je hodně," dodal Horváth s tím, že s pivem po zápase se dobře usíná.

"Pavel byl dobrý kočí. Jel dopředu a držel směr. Mluvil hodně, ale chvílemi to byla taková rychlost, že ani nemohl," řekla Jana Míčová, která převzala tradici slavného rodu plzeňských povozníků Šůsů. Její osmiletá Bajka a Barna jsou mezi Plzeňany známé. Míčová popisovala Horváthovi péči o koně, on jí ofsajd a podepsal jí foto pro synovce.

Loni se stal osobností ligy kamarád Pavla Horvátha Tomáš Řepka. "Těch osobností je víc a letos to padlo na mě," uvedl. "Vyhlášení Osobnosti Gambrinus ligy bylo už v únoru, ale předání piva jsme nechali až na super počasí. Načasovali jsme ho před zápas se Slavií. Pavel to uvítal, protože má dneska narozeniny, a říkal, že to pivo užije," řekl Jan Kovář z Prazdroje.


Osobnost se vyhlašuje od roku 1997, odkdy je Gambrinus hlavním partnerem nejvyšší fotbalové soutěže a české reprezentace. Ročně dává pivovar do fotbalu desítky milionů korun. Prazdroj má nyní smlouvu od roku 2008 do 2014. Od loňska má nový projekt Kopeme za fotbal, kdy po odebrání určitého objemu piv rozdává dresy mužstvům okresního přeboru. Loni to bylo 430 týmů a letos to bude zhruba stejný počet. Mohou dále vyhrát například trenéra Plzně, který pak klubu vede celý trénink.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články