Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Fanoušek Chelsea složil Čechovi reggae ódu

Londýn – Petr Čech je pro své brankářské umění opěvován. Nejenže příznivci Chelsea jeho jméno skandují z tribun, jeden z fandů londýnského klubu Chris Cohen o něm dokonce složil oslavnou píseň. Jde o předělávku hitu z 80. let Hot, Hot, Hot od skupiny Arrow. Petr Čech dle ódy v rytmu reggae nosí zářivě zelený dres, aby byl v bezpečí a byl vidět. Útočníci se začnou bát, když spatří tohle velké monstrum.

"Je těžké ho překonat, drží čistá konta, Petr Čech, Čech, Čech," začíná píseň. "Nikdy nepustí centr. Když je penalta, zaručeně ji chytne. Nikdy nás nezklame, ať už je to ve vzduchu nebo na zemi. Útočníci se ho bojí," vyzdvihuje Cohen v textu.

"Co o sobě můžu říct? Mám rád fotbal, ale taky miluju skládání vtipných textů o čemkoliv. Písničku složím opravdu rychle," napsal o sobě Cohen na MySpace.

Českou brankářskou jedničku skladba potěšila. "Je to zábavné. Nikdy jsem si nemyslel, že lidé o mě budou zpívat. Zvyknul jsem si, že lidé skandují moje jméno, ale mít vlastní písničku, to je ještě příjemnější," řekl Čech klubové televizi.

Čech však není prvním českým fotbalistou, který se od fanoušků dočkal podobné pocty. Současná opora skotského týmu Heart of Midlothian Rudolf Skácel si během svého angažmá v Southamptonu získal takovou oblibu, že fanoušci předělali známou skladbu Ruby od skupiny Kaiser Cheifs na píseň Rudi.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články