Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Slavii by mohla spasit diamantová firma

Praha – Zadlužené fotbalové Slavii nabízí pomoc česká akciová společnost Diamonds International Corporation (D.I.C). Klub však údajně zatím žádné informace od této ryze české firmy obchodující s diamanty nezískal. Společnost poslala pouze tiskovou zprávu do médií. Majitel a ředitel firmy Luboš Říha chce se Slavií jednat na začátku příštího týdne.

"O žádné takové nabídce opravdu nic nevíme, nikdo s námi nejednal a nikdo nás v tomto smyslu neinformoval," sdělil ve středu dopoledne slávistický tiskový mluvčí Ondřej Zlámal po konzultaci s klubovým generálním ředitelem Miroslavem Platilem serveru iDnes.cz. "Postup společnosti nám připadá nestandardní, protože informovala dříve média než nás," dodal mluvčí pro server Aktuálně.cz.

Společnost D.I.C. už udělala první krok. "Náš zájem je skutečný. Uvidí se, co bude následovat," sdělila marketingová manažerka společnosti Alena Výborná. "První kontakty proběhly, ale nezlobte se, víc opravdu říct nemohu," zdůraznila Výborná pro iDnes.cz.

Diamonds International Corporation

je největší českou společností obchodující s diamanty. Jako jediná firma ve střední Evropě je členem i akcionářem největší diamantové burzy v Antverpách, Beurs Voor Diamanthandel. Hlavními aktivitami D.I.C. je výroba a prodej originálních diamantových šperků, investičních diamantů a velkoobchod s drahými kameny. Dceřiné společnosti má ryze česká D.I.C. na Slovensku, v Polsku, Belgii, Srbsku, Chorvatsku, Bulharsku, Rumunsku, Rusku, na Ukrajině, v Číně, Hongkongu a Vietnamu.

Firma ve zprávě pro média tvrdí, že je připravena finanční injekcí zabránit pádu Slavie až do třetí ligy, který klubu hrozí, pokud kvůli dluhům přijde o profesionální licenci. V nejbližších hodinách a dnech si D.I.C. hodlá vyžádat od klubu veškeré informace nezbytné pro případnou investici.

Pro ředitele diamantové společnosti je záchrana Slavie zřejmě nejen prostou finanční záležitostí. "Jako malý jsem sice fandil Spartě, ale i dnes s odstupem času to vnímám tak, že Sparta nemůže existovat bez Slavie, nesmí o takového tradičního rivala prostě přijít. V zásadě jsme ochotni Slavii pomoci," uvedl majitel a prezident D.I.C. Luboš Říha.


O vršovický klub měla v posledních týdnech zájem řada investorů. Podle Platila však nakonec vycouvali kvůli utajované vlastnické struktuře klubu. Slavia musí během pár dnů získat 10 milionů korun, aby dostala prvoligovou licenci. Navíc ji tíží dluh 110 milionů vůči bývalému majiteli ENIC. Na konci loňského roku rozhodly anglické soudy, že na splacení obřího dluhu má klub čas do 4. listopadu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články