Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sparťané budou v Boleslavi stahovat náskok Plzně

Praha – Fotbalová Gambrinus liga má o víkendu na programu 24. kolo. Po páteční předehrávce Příbram – Plzeň nastoupí dnes od 18:20 před kamerami České televize Ostrava proti fotbalistům Bohemians 1905. Zbývající utkání jsou pak na programu v neděli – kromě zápasu Slavia–Slovácko, který startuje v Edenu až v pondělí od 18:30.

Fotbalová Sparta bude pokračovat ve stíhání vedoucí Plzně, Letenští jedou do Mladé Boleslavi povzbuzeni pondělní výhrou v pražském derby se Slavií, navíc mají se Středočechy velmi příznivou bilanci, když neprohráli posledních šest zápasů. "My budeme hrát, co umíme. Myslím si, že každý je k poražení, a to platí i o Spartě," prohlásil ale odhodlaně trenér Karel Stanner, jehož tým v úterý povzbudila výhra ve čtvrtfinálovém utkání Ondrášovka Cupu s Plzní. 

Sparťané vědí, že nesmějí dopustit, aby se opakoval scénář z posledních dvou výjezdů do Plzně a Jablonce, kde prohráli. V Boleslavi se znovu musí obejít bez potrestaného kapitána Tomáše Řepky, domácí navíc na svém stadionu letos prohráli jen jednou. "Čeká nás soupeř se silnou ofenzivou a nejen díky útočníkům Kuličovi a Chramostovi, ale také díky záložníkovi Opielovi," uvedl sparťanský trenér Jozef Chovanec, jemuž bude chybět i distancovaný levý bek Manuel Pamič. A nejistý je také start záložníka a někdejší boleslavské hvězdy Marka Matějovského. 

Ztráta Jablonce na druhou Spartu se zvýšila na pět bodů, ale Severočeši, kteří naposledy v lize prohráli na konci září, dál hodlají rivala stíhat. Proti Českým Budějovicím věří v pátou domácí výhru za sebou. Teď by rádi odčinili i středeční nezdar v pohárové soutěži v Olomouci.

"Nebyli jsme spokojeni s tím, co jsme předvedli v Olomouci. Ale pohár je jiná soutěž a ligu máme rozehranou trošku líp, takže se budeme spíš snažit navázat na ty předešlé výkony z ligy," uvedl kouč František Komňacký. Jeho budějovický protějšek Jaroslav Šilhavý by si zase přál, aby Dynamo, které letos jako jediný ligový tým venku nevyhrálo, navázalo na minulý úspěšný výsledek s Ústím. I tak jsou Jihočeši stále jen pět bodů nad sestupovým pásmem. 

V kritické situaci jsou poslední Ústí a patnácté Brno. Ústečtí fotbalisté vědí, že v duelu s Hradcem Králové mají jednu z posledních šancí, aby odvrátili hrozící sestup. "Suneme se k druholigovým patrům. S Hradcem se budeme snažit napravit si reputaci. Nic ještě nevzdáváme, ještě to zkusíme," burcoval ústecký kouč Svatopluk Habanec, zatímco hradečtí hráči mohou být klidnější, protože mají na Brno už devítibodový náskok. Východočeši z posledních tří zápasů uhráli sedm bodů.   

Brno se také topí ve velkých problémech. Před duelem s Libercem má hráče pozvednout výměna na trenérském postu. Premiéru v lize netrpělivě očekává nový muž na lavičce Wagner. "Je zbytečné připomínat, jak je utkání důležité. Věřím však tomu, že současný kádr má na to, aby se v lize zachránil," uvedl Wagner. Brno bude bojovat proti Liberci, který se po špatném vstupu do jara rozjel. Získal sedm bodů z posledních tří duelů a neinkasoval.    

Ani ostravský Baník, třetí tým loňské sezony, nemá zdaleka vyhráno. Před Brnem drží jen čtyřbodový náskok, proto s velkým respektem vzhlíží k utkání s Bohemians 1905. Ti jsou příjemným překvapením ligy, z posledních devíti zápasů ztratili jen čtyři body a mohou hrát bez starostí. Naopak Ostrava musí rozšířit chudý jarní šestibodový zisk. "Bohužel se stále potýkáme s psychikou a produktivitou, já ale cítím v týmu velké odhodlání zlomit osud," prohlásil kouč Baníku Karol Marko. 

Pátá Olomouc, která hostí Teplice, se nechce vzdát šance na poháry, ale předně musí oživit svůj útok, který v lize střelecky mlčí už 369 minut. Hanáky mohla nastartovat středeční výhra 2:0 v Ondrášovka Cupu proti Jablonci.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články