Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Chelsea prohrála s Manchesterem i podruhé a v LM končí

Praha - S Ligou mistrů se ve čtvrtfinále rozloučili poslední dva čeští fotbalisté. Chelsea s brankářem Petrem Čechem po domácí porážce 0:1 s Manchesterem United neuspěla ani v dnešní odvetě na Old Trafford, kde "Rudí ďáblové" zvítězili 2:1. Londýňanům tak nevyšla odplata za penaltovou prohru ve finále soutěže v roce 2008. Do semifinále neprošel ani Tomáš Hübschman se Šachtarem Doněck, který s favorizovanou Barcelonou vypadl po porážkách 1:5 a 0:1. Chelsea neuspěla v Anglickém ani v Ligovém poháru, v lize ztrácí na vedoucí Manchester jedenáct bodů, a proto vstupovala do dnešního duelu s vědomím, že bojuje o poslední šanci na zisk vítězné trofeje v této sezoně.

"Blues" začali s velkou vervou a v úvodu působili aktivněji než United, kteří se pod dojmem jednobrankového náskoku ze Stamford Bridge nikam nehnali. Anelka ani Lampard ovšem své šance po čtvrthodině neproměnili, a tak stihl hosty trest. V 26. minutě ještě zkazil Hernándezovi radost centimetrový ofsajd, ale dvě minuty před pauzou už stejný hráč zblízka uklidil Giggsův centr za bezmocného Čecha.

Chelsea se po pauze nevzdala, ale ve finální fázi jí scházel větší důraz. Když dostal dvacet minut před koncem po zákroku na Naniho hostující Ramires červenou kartu, zdálo se, že je rozhodnuto. Jenže v 77. minutě prostřelil Van der Sara střídající Drogba a vykřesal svému týmu naději na zvrat. Dramatický závěr se však nekonal, za necelou minutu totiž po další Giggsově přihrávce překonal Čecha přesnou střelou Pak Či-song. 

Manchester potvrdil výbornou bilanci na domácím stadionu, kde v Lize mistrů prohrál pouze jediný z posledních 31 duelů. United stále mohou snít o tom, že získají v této sezoně tři vítězné poháry, naopak Chelsea se bude muset obejít bez trofeje.

Šachtar se proti Barceloně marně snažil jako první tým v historii Ligy mistrů smazat čtyřbrankové manko z prvního duelu. Ukrajinský mistr sice brzy zahrozil po Costově střele, ale jinak katalánský favorit většinu času kontroloval hru a dával si na rychlé domácí útočníky mnohem větší pozor než před týdnem, kdy je na Nou Campu pustil do několika velkých šancí.


Ve 43. minutě navíc "Barca" získala uklidňující vedení. Messi se prokličoval až ke střele a devátým gólem v soutěži se osamostatnil v čele tabulky kanonýrů. Po přestávce se už skóre neměnilo, byť si oba týmy vytvořily několik šancí. Šachtar, kterému dělal kapitána Hübschman, přišel o skvělou domácí sérii - na vlastním trávníku prohrál v soutěži poprvé po 15 zápasech.

Barcelona ušetřila síly na víkendový šlágr ligy s Realem Madrid, se kterým se s největší pravděpodobností utká i v semifinále Ligy mistrů. "Bílý balet" má totiž před středeční čtvrtfinálovou odvetou na hřišti Tottenhamu náskok 4:0.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články