Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Jablonec by rád narušil plzeňské mistrovské tažení

Praha - Fotbalisté Jablonce před týdnem proti Spartě znovu natáhli svoji sérii na dvanáct utkání bez prohry, teď by chtěli uspět i v Plzni a ligovému lídrovi ztížit cestu za premiérovým titulem. V předehrávce 23. kola nejvyšší soutěže se dnes potkají dva týmy s nejlepší aktuální formou a jejich vzájemný zápas může buď otevřít, nebo naopak zkomplikovat plzeňskou cestu za mistrovským snem. Ve Štruncových sadech vládne dobrá atmosféra, trenér Pavel Vrba se už nebojí mluvit o mistrovském plánu. "Pokud zápas s Jabloncem zvládneme, pak už musíme o našich cílech mluvit jasně. Ale stačí si vzpomenout, jak naposledy Severočeši potrápili Spartu," snažil se plzeňský kouč krotit euforii, která na západě Čech zavládla.

Vrba však nechává hráče v dobrém rozpoložení, dokonce už slíbil, že se v případě titulu nechá od fotbalistů ostříhat. A nerozhodí ho ani skutečnost, že část stadionu se už proměnila v rámci dlouho plánované rekonstrukce ve staveniště. "Byli jsme na to připraveni a jsme rádi, že stadion bude mít odpovídající parametry," tvrdil Vrba, který bude mít k dispozici kompletní tým. 

Hosté se po utkání se Spartou nesli na vlně pochvalných komentářů, přestože vyhráli neregulérním gólem. Jejich výkon ale snesl nejvyšší parametry a před cestou do Plzně se Severočeši nebrání plánům na maximální bodový import. "Byl bych špatný trenér, abych řekl, nám to stačí a do Plzně pojedeme na výlet. Budeme se prát, i do Plzně pojedeme pro dobrý výsledek. Pro nás je teď zásadní cíl dostat se do pohárové Evropy," vyhlásil úkol pro zbytek ligy trenér František Komňacký.

Rád by s týmem odčinil rychlé podzimní vyřazení z Evropské ligy. "Určitě budeme bojovat i o vyšší umístění a Sparta není daleko. Ale já nyní nechci v hráčích živit vyšší myšlenky," prohlásil Komňacký. Plzeň má před druhou Spartou osmibodový náskok, Jablonec zaostává o další tři body.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články