Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Spartu přivítá pronásledující Jablonec

Praha – Fotbalovým fanouškům se po reprezentační přestávce znovu nabízí fotbalová liga, která 22. kolem dospěla do závěrečné čtvrtiny. Hlavním tahákem víkendového programu je dnešní souboj druhé Sparty s třetím Jabloncem. Severočeši mají výhodu domácího prostředí a v případě výhry se přiblíží Letenským na dohled tří bodů. Zaváhat však nechce ani Sparta, která nahání vedoucí Plzeň. Přímý přenos sledujte od 18:00 na programu ČT4 nebo prostřednictvím webu čt4sport.cz.

Jablonec si na atraktivního soupeře v domácím prostředí věří, neboť s ním na Střelnici v posledních sedmi zápasech prohrál pouze jednou – v roce 2007. K zachování příznivé statistiky má Jablonci přispět hlavně reprezentační útočník David Lafata. Ten se v minulých dvou domácích duelech s Libercem a Hradcem Králové pokaždé blýskl hattrickem. Formu však má i jeho nedávný kolega z útoků Tomáš Peckhart – nyní soupeř, střílející góly za Spartu. V minulém utkání s Brnem se postaral o obě branky svého týmu a začíná se po vlažném začátku letenského hostování rozehrávat.

O víkendu jsou na programu i zápasy důležité pro vývoj ve spodní polovině tabulky. Především nedělní duel mezi čtrnáctými Budějovicemi a třináctým Slováckem má přívlastek ryze "záchranářského" souboje. Domácí mají před Brnem pouze jednobodový náskok, Slovácko stejně jako Baník tříbodový. Budějovice nevyhrály posledních sedm zápasů, Slovácko má negativní sérii o jeden zápas kratší.

Je nám líto, video expirovalo.
Pozvánka ke šlágru 22. kola

Z pásma týmů ohrožených sestupem by ráda odskočila Ostrava, kterou před reprezentační pauzou zdrtil debakl 0:4 v Teplicích. Duel s Libercem, s nímž Baník prohrál jediný z posledních osmi soubojů, má být pro Severomoravany šancí na reparát. I jedenáctá Příbram má hodně starostí a k domácímu souboji s Bohemians 1905 také hodně vzhlíží. Naopak "klokani" procházejí ligou překvapivě bez existenčních starostí a bodový zisk u Litavky by je udržel v horní polovině tabulky.

Předposlední Brno přivítá Teplice, které v jihomoravské metropoli neprohrály už téměř osm let. Ve větší pohodě může hrát Slavia. Ta drží jarní neporazitelnost a z posledních čtyř zápasů získala osm bodů. Ke klidnému středu tabulky se může přiblížit ještě víc, pokud doma v neděli uspěje s Hradcem Králové. Oba týmy mají stejně bodů, "sešívaní" jsou nad Hradcem jen díky lepšímu skóre. Zápas vysílá v přímém přenosu ČT4, zápas tradičně můžete sledovat také na webu ct4sport.cz.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články