Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Čeští fotbalisté pilují útočné akce

České Budějovice - Čeští fotbalisté se na jihu Čech chystají na úterní zápas evropské kvalifikace proti Lichtenštejnsku. Tribuny na stadionu v Českých Budějovicích dnes zely prázdnotou, neboť dopoledne dostali hráči volno a odpoledne byl na programu uzavřený trénink. Jeho cílem bylo nacvičování útočných akcí. Český národní tým se představí na Střeleckém ostrově vůbec poprvé.

Češi ze sebe během dnešního dne setřásali únavu ze sobotního přesunu z Granady do Hluboké nad Vltavou. "Po zápase ve Španělsku jsme šli spát až někdy ve tři ráno a vstávali už v devět, takže nám ten spánek chybí. Proto nám dal trenér volno, abychom to dospali," řekl stoper Tomáš Sivok.

Češi se v úterý dostanou do role Španělů, budou muset dobývat obranný val. "V tom utkání budeme chtít vstřelit co nejvíc gólů, aby nám to pomohlo na konci kvalifikace," prohlásil Sivok. Fotbalisté Lichtenštejnska už v domácím utkání naznačili, že umějí být nebezpeční. "Budou určitě vycházet ze zabezpečené obrany a budou chtít hrát na brejky nebo na standardní situace, které už doma hráli výborně," doplnil Zdeněk Pospěch.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalisté v přípravě na Lichtenštejnsko

Útočník David Lafata v Českých Budějovicích strávil žákovská a dorostenecká léta a v dresu Dynama odehrál 109 ligových utkání. Netají se tím, že by si před jihočeským publikem v úterý rád zahrál. "Samozřejmě všichni známí se mě ptají, jestli se dostanu na lavičku a jestli vyběhnu na trávník. Byl bych za to rád, ale když se to nepovede, nic se nestane. Byl bych rád za každou minutu na hřišti, a kdyby se mi povedlo dát gól, byla by to největší paráda," uvedl Lafata, který se na jaře blýskl v lize už dvěma hattricky.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články