Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hradec se pokusí proti Příbrami zapomenout na debakl z Jablonce

Hradec Králové - Fotbalisté Hradce Králové se pokusí v dnešní dohrávce 21. kola první ligy proti Příbrami odčinit týden starý debakl 0:7 z Jablonce, který byl jejich nejtěžší porážkou v samostatné nejvyšší soutěži. Oběma týmům půjde "pod lízátky" o hodně: ve spodní části tabulky stále bojují v záchranářském pásmu a dělí je od sebe pouhý bod, o který je Příbram před svým rivalem. Utkání sledujte od 17:30 na Čtyřce a webu ct4sport.cz.

"Důležité bude, abychom se z porážky 0:7 poučili, proto nás teď čeká velmi důležité utkání. Pokud chceme zůstat v odstupu od pásma sestupu a zvýšit naději na udržení, musíme se pokusit bezpodmínečně zvítězit," prohlásil hradecký kouč Václav Kotal.

"Votroci" spoléhají na výbornou domácí bilanci. Před svými fanoušky prohráli pouze s vedoucí Plzní a už 387 minut tam neinkasovali. S Příbramí ale čekají velký boj. "Pro oko diváka to nebude moc krásný fotbal. Oba týmy si uvědomují, o co jde. Musíme být velmi opatrní a nenechat se překvapit rychlým protiútokem," varoval Kotal.

Jeho protějšek Roman Nádvorník povede Příbram v desátém utkání, ale ani jemu se zatím nepodařilo vylepšit špatnou koncovku Středočechů. Přesto nejméně produktivní tým ligy s pouhými 12 góly pravidelně sbírá body a z náročného vstupu do jara proti favoritům Mladé Boleslavi, Spartě a Liberci si odnesl jednu remízu a jedno vítězství.

"Budeme chtít navázat na výhru s Libercem, ale myslím, že dobrý výkon jsme podali ve všech těch zápasech. Věřím, že se nám podaří vstřelit gól a budeme v Hradci úspěšní. Pro nás i pro Hradec je to velmi důležitý zápas," uvedl Nádvorník. Kouč Příbrami si je dobře vědom síly soupeře v domácím prostředí. "Hradec předvádí dobrý fotbal, v každém zápase si vypracuje šance, jen je neproměňuje. Věřím, že to proti nám nezlomí," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články