Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Sparta hodlá proti Brnu pokračovat ve stíhání Plzně

Praha - Fotbalisté Sparty chtějí v 21. ligovém kole pokračovat ve stíhání vedoucí Plzně, s níž před týdnem prohráli. Rozdíl mezi oběma týdny vzrostl na pět bodů. Sparta dnes vyzve bez potrestaného kapitána Tomáše Řepky předposlední Brno. V nenápadném stíhání vedoucího dua touží pokračovat třetí Jablonec, který vyhrál šest utkání za sebou a teď se představí na Slovácku. V magnetu kola se utká čtvrtá Olomouc s lepšící se Slavií. Přímý přenos utkání Sparta – Brno odvysílá ČT4 a web ct4sport.cz.

Spartu povede do boje z lavičky znovu generální sportovní manažer Jozef Chovanec. Minulé tři zápasy musel strávit na tribuně po trestu od disciplinární komise v kauze reprezentačních omluvenek Kadlece a Pekharta, ale odvolací komise ve středu zbytek desetitýdenního zákazu vstupu na lavičku změnila v podmínečný trest. Letenským ale bude chybět Řepka kvůli čtvrté žluté kartě, na postu stopera jej podle všeho nahradí Tomáš Zápotočný. Sparťané berou duel s tradičním rivalem Brnem jako reparát za nepříliš dobře zvládnutý šlágr v Plzni, kde podlehli 0:1 a po sedmizápasové vítězné šňůře ztratili body.

Sparta má Brnu co vracet. Před třemi lety s ním doma prohrála a tím se v podstatě připravila o titul. Poslední dva zápasy ale Zbrojovka na Letné nezvládla a inkasovala při nich sedm branek, aniž by skórovala.

Je nám líto, video expirovalo.
Sparta si brousí zuby na Brno

Čtvrtá Olomouc po zaváhání v Brně hostí Slavii, která dává zapomenout na bídný podzim. Ze tří zápasů Pražané získali sedm bodů a rázem uzavírají lepší polovinu tabulky. "Olomouc bude mít velkou motivaci napravit poslední prohru. Bude to další prověrka naší formy, ale snad se vyrovnáme ve všech herních činnostech," uvedl kouč Slavie Michal Petrouš.

Aktuálně nejlepší formou se může pyšnit Jablonec

Severočechům vyhovuje pozice v závětří, po šesti výhrách se vyšvihli na třetí místo a čtyři body jim schází na druhou Spartu. Jablonec na hřišti momentálně třináctého Slovácka ještě nikdy nevyhrál, ale teď by to rád změnil. Spoléhat bude na útočníka Davida Lafatu. Ten se ve třech jarních kolech blýskl už dvakrát hattrickem a nyní pomýšlí na jubilejní 70. ligový zásah.

Trápí se Liberec. Svěřenci kouče Petra Rady stále čekají na první jarní gól i získaný bod a krizi chtějí zlomit v duelu s Mladou Boleslaví. Další neúspěch by Slovan už definitivně vrátil do záchranářských bojů. "Nejsme v jednoduché pozici, ale jednou to zlomit musíme. Musíme se prát," prohlásil Rada. Boleslav se drží na pátém místě. Zlepšit by však potřebovala bilanci na soupeřových hřištích, kde dvakrát za sebou vyšla střelecky naprázdno a v pondělí prohrála 0:1 v Ostravě. "Hrát jen poločas jako v Ostravě, to je na úspěch málo," připomněl trenér Karel Stanner, že jeho svěřenci úvodní dějství na Baníku promrhali a pak v oslabení marně dobývali branku soupeře.

Víkendové kolo znovu víc napoví, jak se bude vyvíjet situace ve spodní polovině tabulky. Desátý Baník by rád potvrdil vzestup v Teplicích. Důležitý zápas v pondělní dohrávce sehrají dvanáctý Hradec Králové s o příčku lepší Příbramí. Poslední Ústí nad Labem jede na hřiště sedmých Bohemians 1905 bojovat o udržení naděje na záchranu, kterou přiživilo minulou výhrou nad Slováckem. Severočeši tak utnuli černou sérii dvanácti duelů bez tříbodového zisku.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články