Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Mourinho: Jednoho dne musel Real postoupit

Madrid - Portugalský trenér José Mourinho splnil úkol a na sedmý pokus dovedl fotbalisty Realu Madrid do čtvrtfinále Ligy mistrů, zároveň však brzdí nadšení. Královský celek stále ještě nemá vyhráno a k celkovému triumfu ho čeká ještě dlouhá cesta. Mourinho zároveň doufá, že mu páteční los čtvrtfinále dovolí vyhnout se konfrontaci s jeho bývalými kluby Chelsea a Interem Milán. Prý by to pro něj bylo hodně těžké.

Devítinásobný vítěz nejprestižnější evropské klubové soutěže se ve čtvrtfinále objevil naposledy v roce 2004, kdy vypadl s pozdějším finalistou Monakem. Na celkové vítězství čeká ještě o dva roky déle. A klubový prezident Florentino Pérez doufá, že jubilejní desátý triumf v Lize mistrů přijde už letos. "Nerad bych dával takové sliby. Přeci jen finále je ještě daleko. Máme za sebou jen další malý krůček. Ale jsme na dobré cestě. Triumf určitě přijde, když ne letos, tak příští rok," řekl Mourinho po zápase, v němž ukončil šestileté trápení Realu v osmifinále.

Real v předchozích šesti ročnících Ligy mistrů skončil vždy v osmifinále, když ho vyřadily postupně Juventus, Arsenal, Bayern Mnichov, AS Řím, Liverpool a Lyon. Nepomohlo ani to, že za osm let se v madridském klubu protočilo osm trenérů.

José Mourinho, trenér Realu:

"Jednoho dne musel Real postoupit, nevidím nic zvláštního na tom, že se to povedlo zrovna letos. Byli jsme zkrátka lepší než Lyon. Spíš se mi ulevilo, než že bych prožíval z postupu nějakou euforii."

Nyní prý bude Mourinho netrpělivě vyhlížet páteční los čtvrtfinále. Rád by se totiž vyhnul svým bývalým klubům Chelsea a Interu Milán. "Vždy je těžké hrát proti lidem, které znáte a kteří jsou vašimi přáteli. Pokud ale na Chelsea či Inter narazíme, budu plně soustředěn na svou práci a zapomenu na chvíli, že hraji proti známým. Jen pro mě bude náročnější se emočně připravit," přiznal Mourinho. "Kdyžtak si dáme bratrovražedný souboj a život půjde dál," dodal.

Real by tak byl nejspokojenější, pokud by mu los přihrál Tottenham, Šachtar Doněck či případně Manchester United. Klubové vedení by se zas raději vyhnulo Schalke, jelikož s ním by se na Santiago Bernabeu vrátil i dlouholetý kapitán Realu Raúl González. "A to by přineslo hodně emocí u hráčů i fanoušků a nemuselo by to být prospěšné," řekl ředitel Jorge Valdano. Zároveň by se Real rád vyhnul i svému úhlavnímu rivalovi Barceloně. Pokud by totiž oba celky na sebe narazily, znamenalo by to, že možná největší derby v Evropě, takzvané El Clásico, by se během 16 dní odehrálo hned čtyřikrát. Dvakrát v Lize mistrů a po jednom souboji ve španělské lize a ve finále Španělského poháru.

Čech o semifinálovém soupeři nepřemýšlí

Fotbalisté Chelsea prošli do čtvrtfinále přes Kodaň, v domácí odvetě uhráli bezbrankovou remízu. Chelsea se po výhře 2:0 na půdě soupeře soustředila doma hlavně na to, aby uhájila postup. "Ale gól by to více uklidnil, takhle soupeř mohl pořád hrát o co nejlepší výsledek, kterým pro něj bezbranková remíza na Chelsea určitě byla. Je škoda, že jsme aspoň jednu z těch šancí neproměnili, klidně to mohlo skončit i 4:0," hodnotil zápas Čech pro své oficiální stránky.

Gólman Chelsea tak bude ve čtvrtfinále LM spolu s Tomášem Hübschmanem ze Šachtaru Doněck jediným českým zástupcem. Prý však příliš neřeší, jakého soupeře Chelsea dostane při pátečním losu. "Žádné speciální přání na soupeře nemám, protože v téhle fázi si už člověk nevybere. Mám filozofii, že když chcete Ligu mistrů vyhrát, musíte být lepší než všichni ostatní," dodal Čech.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články