Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Do Prahy přijedou fotbalové legendy

Praha - Pražská Letná bude 18. června hostit fotbalové legendy. Dominovat jim budou tři držitelé Zlatého míče Christo Stoičkov, Jean Pierre Papin a Lothar Matthäus. Hvězdný výběr Evropy se na akci Legendy 2011 utká s týmem české Asociace bývalých profesionálních hráčů CFPA, o jehož složení se teprve rozhodne. Akce bude zároveň definitivní tečkou za oslavami osmdesátých narozenin Josefa Masopusta, který provede čestný výkop.

"Tolik světových fotbalových hvězd pohromadě u nás ještě nikdy nebylo," řekl bývalý československý reprezentant Jan Berger, který jako manažer společnosti Euro Events spoluorganizuje akci Legendy již potřetí. V letech 2007 a 2009 se turnaj internacionálů uskutečnil na Julisce, tentokrát se přesune na Spartu. Od 10:30 začne na tréninkovém hřišti turnaj za účasti starých gard Dukly, Bohemians, Slavie a Sparty. Odpoledne se v Generali Areně uskuteční exhibice mezi výběry Evropy a ČR.

Pavel Červený, ředitel projektu:

"Cílem je uspořádat největší setkání českých a zahraničních fotbalových legend na našem území. A to jak na hřišti, tak mimo něj."

Za Evropu by měli nastoupit hvězdní členové Asociace bývalých profesionálních fotbalistů EFPA, kam vedle Stoičkova, Papina, Matthäuse patří například Davor Šuker, Emilio Butragueňo, Christian Karembeu, Steve McManaman, Enzo Scifo, Andoni Goikoetxea, Andoni Zubizarreta, Ulf Kirsten či Valerij Karpin.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články