Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Osmifinále Evropské ligy startuje i se třemi Čechy

Praha - Evropská liga fotbalistů dnes vstupuje do své osmifinálové části. Bojů o postup mezi osm nejlepších týmů soutěže se zúčastní i šest minulých vítězů předchůdce Evropské ligy Poháru UEFA, přičemž dva z nich CSKA Moskva a Porto poměří síly mezi sebou. Šlágru se zúčastní i útočník ruského celku Tomáš Necid, který je jedním ze tří posledních Čechů v soutěži spolu s obránci Michalem Kadlecem z Leverkusenu a Markem Suchým ze Spartaku Moskva. Utkání Ajax Amsterodam - Spartak Moskva odvysílá ČT4 a web ct4sport.cz.

Fotbalisté CSKA Moskva zatím procházejí Evropskou ligou bez zaváhání a připsali si pouze dvě remízy. Nyní je však čeká zatím nejtěžší zkouška. V době, kdy jim ještě nezačala ruská liga, takže jsou nerozehraní, musí čelit ve velké formě hrajícímu Portu. Lídr portugalské ligy ze 40 zápasů v sezoně nevyhrál jen sedm, z nichž pouze třikrát odešel poražen. Navíc se pyšní skvělou obranou, když v lize ve 22 zápasech inkasoval jen sedm branek.

Přemožitel sparťanských fotbalistů Liverpool změří síly s dalším portugalským celkem Bragou. Anglický klub pocestuje k duelu posilněný výhrou 3:1 nad Manchesterem United, ale oslabený hned o několik hráčů včetně kapitána Stevena Gerrarda. Podobně je na tom však i Braga, která postrádá tři fotbalisty základní sestavy.

Portugalsko má ve hře hned tři celky a Benfica Lisabon vyzve Paris St. Germain v duelu, který bude řídit český sudí Pavel Královec. Tři týmy z jedné země zastupují i Nizozemsko a také Rusko. Vedle CSKA a Spartaku Moskva je to i úřadující mistr a vítěz Poháru UEFA z roku 2008 Zenit Petrohrad, který se postaví nizozemskému mistrovi Twente Enschede.

Kadlec si bude moci jen tři týdny před pokračováním evropské kvalifikace zvykat na španělský styl fotbalu, jelikož jeho Leverkusen čeká boj s Villarrealem. Hru španělského reprezentanta Joana Capdevily však neokouká, jelikož jeden z nejlepších levých beků světa nemůže nastoupit kvůli trestu. I to by mohlo Leverkusenu pomoci, aby uhájil svou neporazitelnost v této sezoně Evropské ligy.

Program úvodních utkání osmifinále EL

19:00 CSKA Moskva (Necid) - FC Porto, PSV Eindhoven - Glasgow Rangers, Bayer Leverkusen (Kadlec) - Villarreal, Sporting Braga - FC Liverpool.

21:05 Benfica Lisabon - Paris St. Germain, Dynamo Kyjev - Manchester City, Twente Enschede - Zenit Petrohrad, Ajax Amsterodam - Spartak Moskva (Suchý).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články