Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Katalánci před odvetou s Arsenalem hýří sebevědomím

Barcelona/Doněck - Dnes večer se rozhodne o prvních dvou čtvrtfinalistech fotbalové Ligy mistrů a v akci by měli být také dva čeští reprezentanti. Tomáš Rosický s Arsenalem míří podruhé během jednoho roku na slavný Nou Camp, kde se londýnský klub pokusí udržet náskok 2:1 z prvního duelu a oplatit Barceloně loňské čtvrtfinálové vyřazení. Šachtar Doněck s Tomášem Hübschmanem touží v domácí odvetě stvrdit postup přes AS Řím, na jehož hřišti nečekaně zvítězil 3:2. Přímý přenos utkání Barcelona – Arsenal vysílá ČT4 a web ct4sport.cz.

Arsenal před šlágrem osmifinálového programu věří, že zápas na Nou Campu zvládne lépe než před jedenácti měsíci. Tehdy si do Barcelony přivezl remízu 2:2, v odvetě se dokonce brzy dostal do vedení, ale pak ho čtyřmi góly sestřelil čerstvý držitel Zlatého míče Lionel Messi. "Myslím, že jsme vyzrálejším mužstvem než před rokem," prohlásil kouč Arsenalu Arséne Wenger.

Zatímco jeho svěřenci po skvělém obratu v závěru prvního vzájemného zápasu na Emirates Stadium prohráli finále Ligového poháru s Birminghamem a o víkendu nedokázali porazit ani Sunderland, "Barca" se sérií čtyř výher po sobě rychle vrátila na vítěznou vlnu.

Je nám líto, video expirovalo.
Před utkáním Barcelona - Arsenal

Před odvetou s Arsenalem Katalánci hodně spoléhají na kouzlo domácího stadionu, na kterém v této sezoně vyhráli 18 z 21 zápasů. V Lize mistrů na Nou Campu triumfovali sedmkrát po sobě. "Hrajeme doma, jsme favority a s pomocí našich fanoušků postoupíme do dalšího kola," prohlásil sebevědomě záložník Xavi.

Arsenal zkusí využít problémy v domácí obraně, v níž budou scházet oba elitní stopeři. Piqué pyká za karty a kapitán Puyol stále laboruje s kolenem. Londýňané naopak počítají ztráty v ofenzivě, kvůli zraněním budou Wengerovi chybět nejlepší střelec Van Persie a Walcott. Barcelonský odchovanec Fábregas i Wilshire by nakonec odvetu stihnout měli.

Nový trenér rozhýbal Římany

Šachtar Doněck nakročil nečekanou výhrou 3:2 na hřišti AS Řím k premiérovému postupu do čtvrtfinále, v odvetě ho však zřejmě čeká ještě hodně práce. Úřadující italský vicemistr totiž krátce po porážce v prvním duelu vyměnil trenéra a nový kouč Vincenzo Montella vnesl do tápajícího týmu velké oživení.

Římané pod ním vyhráli obě utkání venku a stoprocentní bilanci ze hřišť soupeřů touží udržet. Jejich poslední cesta na Ukrajinu skončila výhrou 4:1 nad Dynamem Kyjev a takový výsledek by je nyní posunul dál. "Jsem optimista. Změna trenéra přinesla něco nového a změnila naši motivaci a způsob hry," prohlásil bek AS Nicolas Burdisso. "Jsme v klíčovém bodě sezony. Pokud zvítězíme, všechno se otočí a poslední měsíce sezony budou lepší," uvedl Burdisso.

Šachtar věří v nedobytnost domácí tvrze, od přesunu do nové Donbas Areny na vlastním hřišti téměř dva roky neprohrál. Zároveň se může pyšnit sérií čtyř výher v Lize mistrů po sobě a už jen jediná mu chybí k vyrovnaní vlastního rekordu v evropských pohárech. Na druhou stranu se mu ale proti italským soupeřům nikdy moc nevedlo, doma s nimi prohrál pět ze šesti posledních zápasů.

Úterní program osmifinále:

FC Barcelona - Arsenal Londýn, první zápas: 1:2.

Šachtar Doněck - AS Řím, první zápas: 3:2.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články