Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Straka končí, North Queensland nemá peníze

Townsville - Fotbalový kouč František Straka už nepovede tým North Queensland v nejvyšší australské soutěži. Poslední celek tohoto ročníku má totiž finanční problémy, a národní svaz jej proto vyřadil ze seznamu účastníků pro příští sezonu. V Austrálii se tak ročník 2011/12 odehraje jen s deseti týmy. Straka podepsal v North Queenslandu smlouvu na jeden rok, jeho angažmá však nebylo příliš úspěšné. Ze třiceti zápasů dlouhodobé části vyhrál jeho celek Fury pouze čtyři a skončil beznadějně poslední.

"Situace v klubu představuje pro Australský fotbalový svaz přílišné finanční riziko. Klub nezískal potřebný kapitál, aby mohl dál v nejvyšší soutěži pokračovat," oznámil výkonný ředitel svazu Ben Buckley.

Třiapadesátiletý český kouč, jenž v minulosti působil kromě české ligy také v Německu, Rakousku, Řecku a na Slovensku, nyní neví, kam budou směřovat jeho další kroky.

"Když jsem se dozvěděl, že náš klub de facto zrušili, byl to pro mě v krátké době po nedávných povodních a hurikánech třetí obrovský šok. Přesto není vyloučeno, že se klubu ujme nějaký soukromý investor. Smlouva mi končí posledního dubna a v téhle chvíli žádnou jinou nabídku nemám. Nedá se ale vyloučit, že bych si pobyt v Austrálii prodloužil," řekl serveru iDnes.cz.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články