Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sparta startuje do ligového jara bez tří hráčů a Chovance

Praha - Čtyři dny po pohárové bitvě v Liverpoolu vstoupí fotbalisté Sparty do domácí jarní sezony zápasem v Ostravě. Na úvod třináctikolové pouti za obhajobou mistrovského titulu nemohli narazit na těžšího soupeře - duely obou mužstev předčí jen derby se Slavií. Navíc sparťané budou výrazně oslabeni o tři potrestané hráče a trenéra Jozefa Chovance, který se posadí jen do hlediště. Přímý přenos sledujte od 17:30 na Čtyřce a webu ct4sport.cz.

Ostrava se na premiéru se Spartou chystala celou zimu. Úvodní zápas může hodně napovědět o nové tváři Baníku, který má jen minimální náskok na sestupové příčky a každá domácí ztráta mu situaci zkomplikuje. Jenže z Bazalů se přes zimu ozývala sebevědomá prohlášení trenéra Karola Marka, podle kterého se tým výrazně zvednul.

Chovanec musí usednout jen do hlediště, protože mu začíná plynout trest za nasazení dvou omluvených reprezentantů Kadlece s Pekhartem do přípravného zápasu s Petrohradem. Jak bude vypadat jeho komunikace s realizačním týmem na lavičce, se prý uvidí až v praxi. "Ještě jsme to s kolegy neřešili. Musíme zjistit, co vlastně můžu," řekl v pátek Chovanec.


Chybět mu budou potrestaní Pekhart, Kadlec (oba za "utajený" start) a Vacek (čtyři žluté karty). "Vackova absence bude nejcitelnější, jaro začal ve velmi dobré formě," uvedl trenér. Marko míní, že ani při absencích nebude Sparta slabší. "Mají hráče kým nahradit," tvrdil ostravský kouč.

Chovanec se obává, zda bude kvalitní trávník. "Čeká nás napjatá atmosféra.
Uvidíme, jak bude vypadat hřiště, snad pořadatelé udělají vše pro dobrý
fotbal," prohlásil. Sparta nedokázala vyhrát na Bazalech pět let, ale v zádech má sérii sedmi ligových výher na soupeřových hřištích, zatímco Ostrava čeká na domácí vítězství od 2. října.

Hráči Baníku Ostrava
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články