Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Slavii zachránil remízu s Brnem střídající Vlček

Praha - Fotbalisté Slavie začali jarní část sezony první ligy remízou 1:1 v důležitém záchranářském souboji s Brnem. Hostující Zbrojovku poslal v 11. minutě do vedení povedenou ránou z dálky obránce Luděk Pernica, za domácí srovnal střídající Stanislav Vlček. Slavia tak potvrdila, že doma s Brnem neprohrává, a udržela se o bod nad soupeřem i nad sestupovým pásmem. Navíc s Brnem má lepší vzájemné zápasy, jelikož na podzim vyhrála 3:2.

Oba týmy v zimě prošly výraznými hráčskými změnami a do dnešního duelu nasadily hned dva ligové debutanty. Slavia Dostála s Milutinovičem, Brno Mitroviče s Valentou, navíc brněnský Folprecht měl dosud odehrány v lize jen čtyři minuty ještě za Spartu.

Slavia se v důležitém utkání vrhla na soupeře zhurta a hned od úvodních vteřin se tlačila do útoku. Aktivní byl především na levé straně Hora. Ve finální fázi se však domácím nedařilo. A tak přišel šok. V 11. minutě vystihl brněnský pravý bek Pernica rozehrávku Slavie, předskočil soupeře a 30 metrů od branky se ocitl zcela sám. Měl dostatek času, nechal si míč skočit a parádní ránou rozvlnil síť za bezmocným brankářem Vaniakem. Ač obránce, ve svém sedmém ligovém utkání si připsal již třetí gól.

Do druhé půle poslal trenér Slavie do hry Jandu a zkušeného útočníka Vlčka. A právě oni zachránili týmu bod. V době, kdy se Slavia uchylovala k nakopávaným míčům, s nimiž si Brno snadno vědělo rady, přišel nečekaný úder.

Janda v rohu vápna nasadil jesličky Hamouzovi a z úhlu vypálil. Brankář Bureš vyrazil míč jen před sebe, kam již nabíhal Vlček a dorážkou srovnal. Dal si tak předčasný dárek ke svým sobotním pětatřicátým narozeninám. Slavia se s remízou nechtěla spokojit a nadále se tlačila do útoku, ovšem největší šanci mělo Brno. Kalabiškovu hlavičku po standardní situaci lapil Vaniak až na brankové čáře.

Fotbalisté Slavie byli z remízy zklamaní, třebaže museli být nakonec za bod rádi. Také Brno podle trenéra Karla Večeři bere bod všemi deseti a hodnotí výsledek jako zasloužený pro oba celky. "Po tom, co oba týmy předvedly, je to určitě zasloužený výsledek. Slavia byla fotbalovější a aktivnější, svým hráčům zas musím pogratulovat k bojovnému výkonu. Kluci ukázali morálku," prohlásil Večeřa. Slavia chtěla vyhrát, aby se vzdálila sestupovým příčkám. "Ale nakonec jsme rádi i za ten bod. Každopádně je to zklamání, protože jsme chtěli tři, ale kluci se měli problém vyrovnat s tím, že prohrávali, což nezažili celou přípravu," uvedl trenér Michal Petrouš.

SK Slavia Praha - FC Zbrojovka Brno 1:1 (0:1)

Branky: 63. Vlček - 11. Pernica. Rozhodčí: Franěk - Chytil, Vysloužil. ŽK:Trubila, Hora (oba Slavia). Diváci: 4 468.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články