Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Ze zisků Slavie z LM padne půlka na dluhy

Praha - Přibližně polovina peněz, které fotbalová Slavia vydělala během účinkování v Lize mistrů, padne na dluhy. Do klubové pokladny přibylo včetně zisků ze vstupného kolem dvou stovek milionů korun. Vedle uhrazení pohledávek si dalších přibližně padesát milionů rozdělí mezi sebe hráči a realizační tým a zbytek Slavia použije na nákup posil případně další investice.

Slavia - Arsenal
autor: Kamaryt Michal

Ředitel Slavie Petr Doležal na dnešním setkání s novináři přiznal, že Slavia nevstoupila do sezony s čistým stolem. "O své pohledávky se hlásili věřitelé, proto největší položka z peněz vykopaných v Lize mistrů, v podstatě polovina, padne na jejich urovnání," uvedl Doležal. "Ve fotbale se pořád dluží. Liga mistrů výrazně pomohla, abychom situaci stabilizovali," dodal.

Start v Lize mistrů a postup do Poháru UEFA označil za ojedinělý úspěch, byť elitní soutěž prý byla pro lídra české ligy především velkou školou. "Věřím, že získané zkušenosti zhodnotíme," pokračoval Doležal, podle něhož si tým za předvedené výkony padesátimilionovou odměnu zaslouží. "Odvedli skvělou práci," řekl.

Slavia nechystá masivní obměnu mužstva a v posledních dnech už také prodloužila smlouvy do roku 2010 s triem klíčových hráčů Latkou, Šventem a Švecem. Kádr chce ale po zkušenostech z poslední doby vhodně doplnit. "Když jsme měli před zápasem se Sevillou osm marodů, tak se ukázalo, že je nutné kádr ještě rozšířit," uvedl Doležal.

V hledáčku týmu jsou mostecký kanonýr Toleski, Blažek z Liberce, Jarolím z Plzně či českobudějovický Černý. Případný příchod Patrika Bergra z Aston Villy je podle něj reálnější až v letní přestávce po vypršení jeho smlouvy v Anglii. "Naše priorita je, aby měl trenér Jarolím posily k dispozici již na kondiční soustředění v Krkonoších," řekl Doležal. Možný je i pohyb některých hráčů opačným směrem, spekuluje se o tom, že vedení Slavie zvažuje nabídku Anderlechtu za obránce Suchého.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články