Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Chovanec: Trest pro hráče je moc přísný

Praha - Dvouzápasový trest pro útočníky Václava Kadlece a Tomáše Pekharta za jejich účast v přípravném utkání ve Španělsku je podle generálního sportovního manažera Sparty Jozefa Chovance moc přísný. Argumentuje tím, že oba fotbalisté, kteří hráli v klubovém dresu v době, kdy byli omluveni z utkání reprezentační jednadvacítky, plnili pouze jeho pokyny. "Výše trestu je jednoznačně příliš tvrdá. Hráči plnili moje pokyny, proto nechápu jejich potrestání," uvedl Chovanec, kterého disciplinární komise potrestala také.

Hlavní kouč Sparty nesmí deset týdnů na lavičku v domácích soutěžích, vedení českého mistra zaplatí pokutu 750 tisíc korun. Sparta už v pondělí večer oznámila, že se proti rozhodnutí disciplinární komise odvolá.

Největší škodu utrpí podle Chovance dvojice hráčů. "Sportovní trest je podle mě špatným řešením, nebudou moci hrát za klub a za měsíc bude další reprezentační sraz. My jsme vždycky rádi, když naši hráči reprezentují, jsme na to hrdí," uvedl bývalý kapitán československé reprezentace a pozdější trenér českého národního týmu. 

Zopakoval, že celý problém vznikl náhlou změnou plánů těsně před zápasem proti Petrohradu. Tím sparťané vysvětlují i to, že oba útočníci a chorvatský obránce Manuel Pamič hráli v dresech s cizími jmény.

"Rozhodnutí, že Kadlec s Pekhartem nastoupí, bylo spontánní. Funkcionáři Petrohradu přišli s tím, že mají málo hráčů a prosili o změnu na tréninkový zápas na 2x40 minut. Kadlec i Pekhart měli původně jen trénovat, ale když se situace takhle změnila, rozhodl jsem se je postavit," řekl Chovanec, jenž to samé uvedl před disciplinární komisí. 

Absence dvou útočníků podle něj představuje problém před zápasy v Ostravě a doma s Příbramí. "Rozhodně to problém je, protože se může někdo další zranit, či onemocnět. Komplikace to samozřejmě ale nese i pro reprezentaci do 21 let, možná i pro áčko," uvedl Chovanec s tím, že oba hráči půjdou do březnových zápasů národních týmů nerozehraní.

Václav Kadlec
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články