Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Gattuso dostal za \"hlavičku\" trest na čtyři zápasy

Nyon (Švýcarsko) - Záložník AC Milán Gennaro Gattuso dostal od disciplinární komise UEFA za úder hlavou do obličeje asistenta trenéra Tottenhamu zákaz startu ve čtyřech utkáních v evropských pohárech. Odvetu osmifinále Ligy mistrů s anglickým klubem 9. března v Londýně zmešká fotbalový mistr světa z roku 2006 na základě jednozápasového trestu za tři žluté karty. Pak se Gattusovi začne počítat čtyřzápasový distanc, který mu byl udělen za "hrubé nesportovní chování".

Vedení italského celku krátce po verdiktu oznámilo, že se proti rozhodnutí disciplinární komise odvolávat nebude.

Třiatřicetiletý hráč, jenž vedl AC v zápase s Tottenhamem jako kapitán, tak přijde rovněž o čtvrtfinále a semifinále, pokud budou svěřenci trenéra Massimiliana Allegriho v soutěži úspěšní. Gattuso by stihl až finále, které se bude hrát 28. května v londýnském Wembley.

S devětapadesátiletým Jordanem, který v minulosti za milánský velkoklub hrál, se Gattuso během utkání u postranní čáry pustili do křížku. Gattuso chytil kouče hrubě pod krkem a po závěrečném hvizdu mu dokonce uštědřil "hlavičku", což vyvolalo velkou strkanici mezi oběma tábory. Později se omluvil s tím, že ztratil nervy, a uvedl, že přijme jakýkoliv trest.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články