Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Novým trenérem anglických fotbalistů je Capello

Londýn - Novým trenérem anglické fotbalové reprezentace byl jmenován jednašedesátiletý Ital Fabio Capello. Oznámilo to vedení Fotbalové asociace (FA). Někdejší kouč Realu Madrid či AC Milán na lavičce nahradil Steva McClarena, který byl odvolán poté, co s týmem nedokázal postoupit na mistrovství Evropy 2008.

Fabio Capello
zdroj: ČTK- AP autor: RAMON ESPINOSA

"Zbývá doladit jen pár detailů, o kterých budeme jednat zítra. Nejde však o závažné věci, prakticky jde jen o úřední formality," řekl mluvčí FA Adrian Bevington. Jedním z bodů, na kterých se Capello s FA ještě nedohodl, je složení realizačního týmu, v němž chce mít čtyři Italy.

Podle britského serveru BBC podepíše Capello smlouvu do roku 2010 s následnou dvouletou opcí, pokud dovede národní tým na mistrovství světa v Jihoafrické republice. Kontrakt by mu měl vynést čtyři miliony liber (144 milionů korun) ročně.

Jednašedesátiletý vášnivý sběratel uměleckých děl, jehož sbírka v hodnotě deseti milionů eur obsahuje například obrazy Marka Chagalla a je považována za jednu z nejimpresivnějších v Itálii, jde k anglickému týmu s pověstí kouče, který za všech okolností upřednostňuje úspěch na úkor pohledné hry. Devět mistrovských titulů v 16 sezonách hovoří jasnou řečí, byť o dva z nich později administrativně přišel.

Capello naposledy dovedl k titulu v loňském ročníku španělské ligy Real Madrid, se stejným klubem se z triumfu radoval již v sezoně 1996/97. K vítězství v italské Serii A dokázal hned čtyřikrát dokráčet s AC Milán, s kterým v roce 1994 také triumfoval v Lize mistrů, a jednou s AS Řím. O dva tituly s Juventusem ho navíc připravila korupční aféra turínského klubu.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články