Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Ceny vstupenek na Liverpool fanoušky rmoutí. Bude vyprodáno?

Praha – Už zítra vyběhne na trávník na pražské Letné hvězdná sestava Liverpoolu, přesto stále není vyprodáno. Výrazně se o to zasloužila strategie prodeje lístku, ceny se totiž pohybují pro fanoušky v nezvyklých výšinách od 1 500 do 3 000 korun. Přitom na všechny tři podzimní domácí zápasy Evropské ligy se mohl fanoušek Sparty dostat jen za 630 korun. Vstupenky na odvetu na Anfield Road skoupili sparťané během chvilky, stály totiž 750 korun.

Letná má kapacitu jen těsně nad 20 tisíc, pro evropské poháry dokonce necelých 19 tisíc. Sparťanské vedení rozhodlo, že nejlevnější lístky budou stát 1 500 korun, nejdražší 3 000, držitelé permanentek přitom mají 40% slevu. Pár dní před zápasem se Sparta odhodlala ke kroku, který ještě na konci minulého roku vylučovala, spustila on-line rezervační systém. "Na toto utkání nebude spuštěn on-line rezervační systém. Vstupenky nelze rezervovat ani emailem ani telefonicky. V den utkání již nebude možné vstupenky zakoupit," psalo se 29. prosince na webu Sparty.

Ceny vstupenek

Pro držitele permanentek

900 až 3 000 korun

Pro ostatní fanoušky

1 500 až 3 000 korun

Vstupenky na jiné zápasy

Česko - Španělsko (2011)

550 až 1 900 korun

Slavia - Arsenal (2007)

700 až 1 300 korun

Sparta – Manchester United (2004)

400 až 1 800 korun

Tři zápasy EL na Letné (2010)

630 až 3 060 korun

Situace se však změnila. "Vstupenky na domácí bitvu s Liverpoolem jsou stále k dispozici. Vzhledem k propadlým rezervacím držitelů permanentek spouštíme na několik dní vám dobře známý on-line rezervační systém na našem webu," píše se nyní.

Podle informací Aktuálně.cz bylo dva dny před zápasem volných ještě 2 700 míst. K dostání jsou stále vstupenky všech cenových relací. "Je nutné si vstupenky zakoupit nejpozději ve středu odpoledne, protože výnos UEFA říká, že v den utkání se lístky prodávat nemohou," uvedl mluvčí Sparty Ondřej Kasík. Reálně hrozí, že mnoho míst na Letné bude prázdných a hráči se nedočkají mohutné podpory obecenstva.

Naopak na Anfield Road bude sparťanů plno. Všech 2 400 lístků, tedy maximum od anglického klubu, se vyprodalo během chvilky. Vstupenky stojí dvakrát méně než na domácí zápas. V Anglii jsou ty nejlevnější k sehnání za 26,50 liber (tedy asi 770 korun), Sparta je nabízí svým fanouškům ještě o dvacet korun levněji.

Srovnatelné zápasy jsou levnější

Pravdou je, že Sparta výrazně zvýhodnila majitele permanentních vstupenek. Ti mohou vidět domácí zápas s Liverpoolem už za 900 korun a na vyhřívané tribuně za 1 250 korun. Přesto jsou lístky na Letnou výrazně nedostupnější než v případě jiných srovnatelných sportovních akcí. Například nejdražší vstupenku na zápas Ligy mistrů s Arsenalem prodávala Slavia před třemi lety za 1 300 korun. Výrazně méně zájemci zaplatí i za říjnovou kvalifikační bitvu se Španělskem, úřadujícím mistrem světa. Nejlevnější vstupenka stojí jen 550 korun, tedy třetinu částky na Liverpool.

Liverpoolští fanoušci poslali stížnost UEFA

Stejně jako v tuzemsku zaznamenala i ostrovní média stížnosti liverpoolských fanoušků na vysoké ceny vstupenek. Jejich oficiální sdružení navíc poukázalo na to, že za lístky musí platit víc než domácí příznivci, napsal Liverpool Daily Post. Anglický klub dostal původně 955 lístků po 54 librách (1 560 korun) a později dostal k dispozici dalších 100 kusů po 145 librách (4 200 korun). Sdružení fanoušků Spirit of Shankly (SOS) napsalo dopis UEFA, v němž protestuje proti tomu, že příznivci Liverpoolu museli zaplatit za nejdražší lístky aspoň o 30 liber víc než domácí, což odporuje regulím UEFA.

AC Sparta Praha
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články