Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Slavný fotbalový kanonýr Ronaldo ukončil kariéru

Rio de Janeiro - Bývalý trojnásobný nejlepší fotbalista světa Ronaldo se rozhodl ukončit kariéru. Čtyřiatřicetiletý útočník Corinthians to prohlásil v rozhovoru v brazilském listu Estado de Sao Paulo. Nejlepším hráčem světa se stal v letech 1996, 1997, 2002 a dvakrát také získal Zlatý míč. V brazilské reprezentaci Ronaldo odehrál 97 zápasů a nastřílel 62 gólů.

"Už na to nemám," prohlásil Ronaldo. "Chtěl jsem pokračovat, ale nejde to. Když chci na hřišti něco vymyslet, už to nedokážu uskutečnit. Můj čas skončil," přidal mistr světa z let 1994 a 2002. Střelec rekordních 15 gólů na mistrovství světa má v brazilském týmu Corinthians smlouvu do konce roku a původně plánoval, že s fotbalem skončí až po sezoně. Kvůli zdravotním potížím a ve stínu silného rozhořčení fanoušků po vyřazení týmu z Poháru osvoboditelů, však změnil názor.

Ronaldo měl v posledních letech také problémy s nadváhou, které spolu se zraněním kolen přispěly k jeho předloňskému návratu z Evropy do Brazílie. V Evropě Ronaldo hrál od roku 1994 a nastupoval za PSV Eindhoven, Barcelonu, Inter Milán, Real Madrid a AC Milán.

Z Corinthians odchází také Carlos

Odchod z Corinthians ohlásila i další bývalá hvězda brazilské reprezentace Roberto Carlos. Důvodem předčasného rozvázání smlouvy je, podobně jako u Ronalda, neúspěch týmu v Poháru osvoboditelů. Obránci, jež se proslavil především svou silnou střelou, však fanoušci dokonce vyhrožovali ublížením na zdraví. Odchod někdejší hvězdy Realu Madrid v sobotu potvrdil prezident Corinthians Andres Sanches, podle kterého nepomohlo ani to, že se vedení hráči zaručilo za bezpečnost.

Nyní již brazilská média spekulují o tom, že Roberto Carlos odejde do ruského klubu Anži Machačkala, který mu prý slíbil pět milionů eur ročně. V dagestánském celku by se Brazilec sešel s českým útočníkem Janem Holendou. Roberta Carlose údajně chtělo i Los Angeles Galaxy, kde hraje anglický záložník David Beckham, ale nabídlo méně.

Fotbalisté Corinthians se stali terčem nenávisti fanoušků poté, co v předkole Poháru osvoboditelů vypadli s kolumbijským celkem Deportes Tolima. Příznivci na ně čekali už na letišti po příletu do Sao Paula, tým však rovnou z letadla nastoupil do autobusu a odjel s policejní eskortou. Chuligáni také pokreslili sídlo klubu hanlivými nápisy a házeli kamení na auta fotbalistů.

Roberto Carlos
zdroj: ISIFA/EPA autor: Kerim Okten
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články