Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Jednadvacítka vyhrála v přípravě na ME v Nizozemsku

Waalwijk (Nizozemsko) - Čeští fotbalisté do 21 let vstoupili úspěšně do přípravy na červnové mistrovství Evropy. V utkání ve Waalwijku proti stejně starým Nizozemcům zvítězili 1:0. O jediný gól se deset minut před koncem postaral střídající Tomáš Mičola. Českou jednadvacítku před startem na mistrovství Evropy čekají ještě dvě přípravná utkání s Běloruskem a Francií.

Češi svou sérii bez porážky protáhli již na 15 zápasů, když naposledy padli v listopadu 2008 s Anglií. Navíc za posledních osm zápasů inkasovali dohromady pouze tři branky.

Trenér Jakub Dovalil přitom musel v ofenzivní fázi se sestavou improvizovat, když kvůli nemoci vypadli z nominace nejlepší střelec Pekhart, stejně jako Vošahlík z Jablonce. Na hřiště tak Češi vyběhli s jediným hrotem Kozákem a vyztuženou zálohou.

Kozák, který se v italské lize prezentuje velmi dobrou formou, se sice neprosadil, ovšem zastoupil ho dodatečně povolaný Mičola z francouzského Brestu. Deset minut před koncem si počkal na odražený míč a dorážkou z malého vápna rozhodl o českém vítězství.

Dovalil: Vítězství nám pomůže v další přípravě

"Náš výkon byl i bez omluvených hráčů velmi dobrý a domnívám se, že jsme vybojovali zasloužené vítězství," hodnotil zápas trenér Dovalil, který se nechtěl vyjadřovat k informacím, že omluvení Pekhart s Kadlecem nastoupili v přípravě za Spartu v jiných dresech. Trenéra především těšilo, že výhra tým ještě povzbudí před blížícím se ME. "Nizozemsko patří k evropské špičce a nyní víme, že v případě optimálního výkonu jsme schopni i na jeho domácí půdě vítězit. Jenom nám to pomůže v dalších fázích přípravy na letošní evropský šampionát v Dánsku," věří Dovalil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články