Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Reprezentace je v plné síle, na Chorvaty si věří

Praha - K přípravnému utkání do Chorvatska vyrazí čeští fotbalisté v úterý ráno v plné síle. Trenérovi Michalu Bílkovi se na dnešním srazu národního týmu hlásili všichni nominovaní, tým odletí do Puly v úterý ráno. Z osmnácti hráčů si na drobné problémy stěžovali pouze Jan Polák a Jaroslav Plašil, ale i oni budou zcela připraveni na středeční zápas. Reprezentační kouč na srazu už s předstihem prozradil, jaké poslal tipy do ankety o nejlepšího českého hráče, jejíž výsledky budou dnes večer slavnostně vyhlášeny.

"První Rosický, druhý Čech a třetí Plašil," svěřil se Bílek před novináři o svém hlasování. Svůj tip připojil i reprezentační manažer Vladimír Šmicer: na první místo dal Čecha, na druhé Tomáše Ujfalušiho a na třetí Rosického.

Do pražského hotelu Praha se dnes poprvé v novém roce sjeli čeští fotbaloví reprezentanti, ovšem tentokrát bude jejich příprava a společný pobyt ve vlasti velmi krátký. "Všechno je hodně hektické. Dnes nás čeká odpoledne jeden trénink, potom vyhlášení Fotbalisty roku a ráno už cesta do Puly," popsal nejbližší program trenér Bílek.

Je nám líto, video expirovalo.
Do reprezentace se vrací Sivok

Chorvatsko je ideální soupeř

Za nejbližšího soupeře je rád, Chorvaté jsou podle něj ideálním soupeřem. "Neříkám, že hrají zcela stejně jako Španělé, ale jejich síla na míči je také hodně velká. Je to devátý tým světa, naši defenzivu prověří dokonale," připomněl kouč, jehož myšlenky už směřují ke kvalifikačnímu utkání, které se bude hrát 25. března v Granadě.

Nejen zkouška defenzivy bude na programu ve středečním duelu. "Jde nám i o výsledek, mít za sebou úspěch v Chorvatsku, to by bylo vhodné posílení sebevědomí," řekl Bílek.

K víkendovým ligovým zápasům svých opor, v případě Tomáše Rosického a Petra Čecha hodně nevydařených, se nechtěl vracet. "Na to jsou to dost zkušení hráči, abych s nimi rozebíral poslední klubové zápasy," uvedl reprezentační trenér. Spíše je zvědavý na to, v jakém stavu dorazili hráči, kteří jsou teprve v přípravném období, a tudíž nerozehraní. "To je vlastně polovina mužstva," připomněl.

Bílka velmi potěšil návrat klíčového stopera Tomáše Sivoka, který se nedávno vrátil do hry po dlouhodobé absenci způsobené plastikou zkříženého vazu v koleni. "Už před rokem jsem říkal, že obranu chci postavit na Tomášovi, pak se bohužel zranil, ale teď je stoprocentně v pořádku a jsem rád, že ho v týmu mám," dodal spokojený Bílek.

Sivok od ledna odehrál za Besiktas pět soutěžních a dva přípravné zápasy, bez úhony přestál i porci tří utkání v minulém týdnu. Pryč jsou i problémy se zablokovanými zády, které Sivoka sužovaly na konci ledna. "Fyzicky se cítím dobře, docela v pohodě jsem zvládl i ten poslední týden, kdy jsme hráli během šesti dnů tři zápasy. Před tím zápasem jsem se při rozcvičce cítil trochu unaveně, ale pak to odeznělo a odehrál jsem to v pohodě. Koleno drží dobře a fyzicky jsem na tom lépe než před zraněním," pochvaloval si Sivok.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články