Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Hloušek prožije jaro v Kaiserslauternu

Berlín - Slávistický fotbalista Adam Hloušek bude na jaře hostovat v bundesligovém Kaiserslauternu. Talentovaný středopolař úspěšně absolvoval zdravotní testy a v Kaiserslauternu se stane spoluhráčem dalších tří Čechů Jana Morávka, Jiřího Bílka a zraněného Jana Šimůnka. Oznámilo to vedení aktuálně třináctého týmu nejvyšší německé soutěže na svých webových stránkách.

"S Adamem Hlouškem získáme další kvalitu do naší ofenzivy," prohlásil šéf německého klubu Stefan Kuntz. "Je to mladý, rychlý a hladový hráč, který se bude chtít v bundeslize prosadit. Jsme přesvědčeni, že nám může pomoci v dosažení našich cílů," dodal Kuntz na adresu dvaadvacetiletého záložníka. Hloušek bude v klubu nováčka bundesligy hostovat do konce sezony. Součástí smlouvy je i opce na jeho případný přestup ze Slavie. Finanční stránku transferu Kaiserslautern neoznámil.

Přestup by potěšil i Jablonec

Transfer musel být uzavřen nejpozději do dnešní půlnoci, kdy ve většině lig včetně německé končí zimní přestupové období. Hráčův odchod by mohl Slavii částečně ulehčit v současných ekonomických problémech. Významný podíl z obdržené částky však poputuje do Jablonce, který na podzim výměnou za finanční pomoc Pražanům navýšil svůj zisk z případného Hlouškova transferu. Proslýchá se, že by Baumit inkasoval až polovinu sumy.

Hloušek odehrál v lize za Jablonec a Slavii celkem 73 zápasů, ve kterých dal sedm gólů. Za Pražany nastoupil do 19 utkání nejvyšší soutěže. Jeho kariéru přibrzdilo vážné zranění kolena, po kterém se zatím nedostal zpět do původní formy. Loni na podzim zasáhl jen do čtyř ligových duelů. Připsal si již také tři reprezentační starty.


V krátké době je tak dalším z mnoha fotbalistů, kteří opouštějí Slavii. Z vršovického klubu již v průběhu zimní přestávky odešli brankář Anssi Jaakkola a záložníci Tijani Belaid, Petr Trapp a Jaroslav a Milan Černí. Přestup posledně jmenovaného do ruského Rostova na Donu zatím vynesl Pražanům nejvyšší částku, spekuluje se o 20 až 25 milionech korun. Nové angažmá si hledá Tunisan Hocine Ragued.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články