Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

O jihlavský fotbalový stadion se vedou spory

Jihlava - Jihlavský fotbalový klub Vysočina, který usiluje o postup do nejvyšší fotbalové soutěže, dostal od města výpověď ze stadionu. Město požadovalo vyšší nájem. Teď ale vše nasvědčuje tomu, že nakonec bude dostávat jen korunu ročně. Město dává klubu ročně šest milionů korun a zmodernizovalo stadion za 185 milionů.

Některým radním a zastupitelům se proto zdá neúměrně nízká částka 210 tisíc korun ročního nájemného od fotbalového klubu. "Proto město nechalo vypracovat znalecký posudek a z pohledu právníků byla nejjednoduší cesta podat výpověď," říká primátor Jaroslav Vymazal.

Klub dostal výpověď ještě od minulého vedení města a výpovědní lhůta měla skončit 31. ledna. Jihlavská městská rada prodloužila termín do konce června tak, aby neohrozila letošní fotbalovou sezonu a hlavně aby získala prostor pro jednání. "Věříme, že současná nejistá situace sportovní výkonnost prvního týmu nijak neovlivní. Naším jednoznačným cílem je vybojovat postup do nejvyšší soutěže," tvrdí mluvčí fotbalové Vysočiny Miroslav Fuks.

Jednání o stadionu potrvají

Primátor se teď snaží situaci maximálně uklidňovat, už proto, že v zákulisí je hodně vyostřená atmosféra a navíc ani samotná městská rada nemá na věc jednotný názor. Kromě toho má magistrát v rukou znalecký posudek, ze kterého vyplývá, že roční nájemné nebude v řádu statisíců jako doposud, ale má činit jednu korunu ročně.

Primátorova ODS se podle slov radního Janderky s korunovým nájmem nesmíří a bude chtít, aby stadion provozovalo samo město. V celé věci se tak zřejmě povedou ještě velmi náročná jednání.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články