Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kerič bude od léta sparťanem, naskočí možná už dřív

Praha - Chorvatský fotbalový útočník Andrej Kerič bude od července hráčem pražské Sparty, s níž podepsal tříletou smlouvu. Letenský klub ale nadále jedná s Libercem o tom, zda by svou ofenzivní hvězdu neuvolnil už v lednovém přestupním termínu. Kerič má v Liberci smlouvu do konce června a zdráhal se kontrakt prodloužit. Toho využila Sparta, která podle regulí svazu mohla půl roku před koncem smlouvy podepsat s hráčem vlastní kontrakt.

Pokud by Kerič zamířil do Sparty až jako volný hráč, dostal by Liberec pouze částku určenou na základě tabulek smírčí komise. Odhadem by šlo o sumu kolem 1,2 milionu korun. Sparta však chce nejlepšího střelce sezony 2008/09 získat už nyní v lednu. Proto nabízí Liberci vyšší částku, podíl na dalším přestupu a také hráčskou kompenzaci. Zatím však nenašla s Libercem společnou řeč.

Naopak není vyloučeno, že Kerič stráví jaro v rezervním týmu Liberce, kam majitel klubu Ludvík Karl v minulosti přeřadil i bývalého kapitána Tomáše Zápotočného, který rovněž odmítl prodloužit smlouvu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články