Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Matějovský vyhlíží jaro. Ve Spartě začíná znovu

Špindlerův Mlýn - Loni na startu letní přípravy se záložník Marek Matějovský domníval, že je na začátku nové etapy své kariéry. Po příchodu do Sparty se mu přípravné období vydařilo a chtěl formu prodat ve prospěch nového klubu. Po půl roce je ale téměř stále tam, kde byl v červnu. Opakované potíže s třísly totiž jeho plány otřásly a z očekávaného špílmachra se stal náhradník na pár minut. O to více hodlá své představy přetavit do úspěšného jara. "Nestálo to za nic. Celá léta jsem neměl žádné problémy a najednou dvě operace za rok," ohlédl se smutně za rokem 2010 sparťanský fotbalista.

V dubnu coby ještě hráč Readingu prošel prvním zákrokem v oblasti břišních svalů, jenž se ale anglickým specialistům zřejmě moc nepovedl. "V létě jsem všechno odtrénoval, ale jak přišly zápasy, bolesti se vrátily. Nějaký čas jsem vydržel hrát pod prášky, ale dlouho jsem to nevydržel, proto byl nutný druhý zákrok," popisoval své potíže, které už snad definitivně ukončila operace v Mnichově.

Jenže mezitím byla většina podzimní sezony pryč a místo restartované kariéry se ozývaly hlasy expertů, že příchod Matějovského byl pro Spartu šlápnutím vedle. "Nemohl jsem se nijak bránit, o mých problémech s třísly se dlouho nevědělo. Ale nemohl jsem odevzdat, co bych mohl. Ostrý sprint, změna směru, to všechno přinášelo bolest," přiznal záložník, který by se tak mohl pro jaro stát vlastně další "novou" posilou mistrovského klubu při cestě za titulem.

První fázi tvrdé zimní dřiny už mají sparťané za sebou a Matějovský se zatím cítí výborně. "Bolest ještě cítím, ale to jen odeznívá ta jizva po operaci. Každým dnem to je lepší, můžu trénovat bez úlev," pochlubil se.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články