Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Záložník Fillo se stal hráčem Plzně

Plzeň - Fotbalisté Plzně získali výraznou posilu pro jarní boj o ligový titul. Vedoucí tým nejvyšší soutěže posílil záložník Martin Fillo, který do Viktorie přestupuje z norského Stavangeru a na západě Čech podepíše smlouvu na tři a půl roku, sdělil hráčův manažer Ondrej Chovanec. Dohodu potvrdila také Viktoria. Fillo je tak po Petru Trappovi druhou zimní posilou týmu ze západu Čech. Podle zákulisních informací Západočeši zaplatí za Filla více než 15 milionů korun.

"Jednání nebylo vůbec jednoduché a jsem moc rád, že se nám Martina podařilo získat. Věřím, že jeho příchod ještě více zkvalitní stávající tým," uvedl v tiskové zprávě generální manažer Plzně Adolf Šádek.

Filla zastihla zpráva o přestupu do Plzně během dopoledne v tréninkovém centru Stavangeru. K západočeskému týmu by se měl připojit během týdne. "Musím si tady ještě vyřešit nějaké věci okolo bydlení a další záležitosti. Už se nemohu dočkat, až budu v Plzni a připojím se k týmu. Ten má letošní sezonu výborně našlápnutou a je úžasné, že mohu být u boje o velký úspěch," prohlásil Fillo.

Je nám líto, video expirovalo.
Fillo se vrací na západ Čech

Čtyřiadvacetiletý fotbalista se do Plzně vrací přesně po třech letech, které strávil v Norsku. V lize zatím výhradně v dresu Viktorie odehrál 80 zápasů, ve kterých nastřílel 20 branek. Předloni si připsal také tři starty za český národní tým.

Fillův přestup potěšil i plzeňského trenéra Pavla Vrbu. "Jsem rád, že došlo k dohodě. Jak Martina znám, je to velmi kvalitní hráč, který ještě zvýší naši útočnou sílu. Navíc je to plzeňský odchovanec, a vrací se tedy do známého prostředí. Už se na něj těšíme," uvedl Vrba.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články