Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA 2023/2024

Komentátor ČT Čapek: Přání pod stromeček se plní

Praha - Zaslouženě splněné přání a odměna pro Spartu a celý český fotbal, tak hodnotí komentátor České televize Pavel Čapek los osmifinále Evropské ligy, který Spartě jako soupeře přisoudil Liverpool. "Je určitě lepší užít si svátek, vyprodat dům a zahrát si se slavným soupeřem, než dostat takový Borisov, prodělat na tom peníze a třeba ještě vypadnout," říká Čapek a připomíná i to, že Sparta už nastoupila v historii proti Chelsea, Arsenalu i Manchesteru United, ale proti Liverpoolu nikdy nehrála.

Odměna pro Letenské je na místě. Klub ukázal, že své místo v evropském fotbale přece jen má. "Sparta zažila šok po porážce se Žilinou, ale ukázalo se, že šlo o výjimečný výsledek zaviněný absencí řady hráčů kvůli vyloučením nebo zraněním," říká Čapek, ale hodnocení celé české účasti v pohárové Evropě tím příliš nekoriguje: "Člověk nesmí zapomenout, jak dopadl Jablonec nebo Baník Ostrava. Baník vypadl s týmem, se kterým vypadnout nemusel, Jablonec narazil při konfrontaci s kyperským fotbalem. Ten čeští fanoušci stále ještě podceňují, ale už je o hodně dál hlavně kvůli penězům, co do něj tečou."

Sparta naopak Čapka – a nejen jeho – překvapila tím, že postoupila ze skupiny už kolo před koncem. "Přitom hrála v těžší skupině než loni. Palermo a CSKA Moskva mají větší zvuk než Kodaň a Eindhoven." Postup ale přitom byl podle Čapka logický. Souhlasí s trenérem Chovancem v tom, že rozhodly zkušenosti týmu, který zažil loňské vyřazení s Kodaní, ale zůstal prakticky pohromadě.

"Teď jsem jen zvědav, jestli Sparta odolá vábení podle mne neadekvátních peněz. Aby nepospíchala prodat hráče za cenu, která může být ještě vyšší," uzavřel Čapek.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články