Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Obhájce Atlético Madrid vypadl v EL už v základní skupině

Praha - Fotbalisté Atlétika Madrid titul v Evropské lize neobhájí. V dnešním utkání v Leverkusenu uhráli v sestavě bez českého beka Tomáše Ujfalušiho jen remízu 1:1 a se soutěží se nečekaně rozloučili už po základní skupině. Na úkor španělského favorita postoupil Aris Soluň. Vyřazovací fázi si zahrají také Lille s obráncem Davidem Rozehnalem a kvarteto českých legionářů v Anderlechtu Brusel.

Atlético po nečekané domácí porážce 2:3 s Arisem potřebovalo na závěr skupiny nejen zvítězit v Leverkusenu, ale také spoléhat na to, že Aris klopýtne s posledním Rosenborgem. Madridský tým však nezvládl už první část úkolu.

Záznam utkání Anderlecht - Hajduk Split sledujte zde

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání Leverkusen - Atlétiko Madrid

I když německý soupeř nasadil díky jistotě prvenství ve skupině kombinovanou sestavu bez českého reprezentanta Michala Kadlece, dostal se v druhé půli do vedení a Atlético už stačilo jen srovnat. V Německu nastoupilo bez Ujfalušiho, který zůstal doma ve Španělsku. 

Aris na dálku soupeřil s Atlétikem a proti beznadějně poslednímu týmu skupiny Rosenborgu Trondheim orámoval svůj postup do vyřazovací fáze dvěma góly v nastaveném čase obou poločasů. Těsně před pauzou se hlavou trefil Cesarec a výsledek v závěru zpečetil střídající Faty.

Na rozdíl od Ujfalušiho se může na jarní boje v evropských pohárech těšit další český bek Rozehnal, který s Lille zvládl přímý souboj o postup proti Gentu. Vedoucí celek francouzské ligy potvrdil formu ze závěru podzimu a belgického soupeře s přehledem zdolal 3:0. Dvakrát navíc domácím zkazila radost tyč. Rozehnal odehrál celých 90 minut.



Vyřazovací fázi si zahraje také kvarteto českých krajánků v Anderlechtu Brusel Janové Polák a Lecjaks, Ondřej Mazuch a Lukáš Mareček. Belgický celek po dvou gólech z prvního poločasu zdolal Hajduk Split 2:0 a díky prohře AEK Atény se suverénem skupiny Petrohradem 0:3 se zásluhou lepší bilance ze vzájemných zápasů protlačil před řeckého soupeře na postupovou příčku. Polák, Mazuch a Lecjaks odehráli celý zápas, Mareček posledních 12 minut.

Po zdravotních problémech se do sestavy Juventusu Turín vrátil český zadák Zdeněk Grygera. "Stará dáma" si proti Manchesteru City i v šestém utkání skupiny připsala nerozhodný výsledek a hosté díky tomu udrželi první místo ve skupině před Lechem Poznaň.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články