Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Sparta zatím nemá konkrétní nabídky na žádného hráče

Praha - Tajemstvím zůstanou nejméně do ledna změny v hráčském kádru fotbalové Sparty Praha. Generální manažer klubu Jozef Chovanec při hodnocení podzimní sezony oznámil, že dosud nemá konkrétní nabídku na žádné klíčové hráče včetně Kucky a Wilfrieda. Letenští prý mají rozjednány příchody několika hráčů; po testech Chovanec už doporučil hostování dvou mladíků z Pobřeží slonoviny, zatím však budou v kádru juniorského týmu. Sparta má za sebou extrémně dlouhý podzim a před sebou podle všeho také dramatické jaro, během kterého bude účinkovat na dvou frontách. V domácí lize ji čeká stíhání vedoucí Plzně, v Evropské lize vyřazovací souboje hned zkraje sezony. I proto zatím vedení nechce snižovat kvalitu úspěšného podzimního kádru.

"Náš kádr je díky častému zařazování mladých hráčů hodně široký a podle výsledků v Evropské lize budeme udržovat počet fotbalistů pro zbytek jara. Počítáme ale, že do jara půjdeme se dvaadvaceti hráči do pole," nastínil letenský šéf své plány. Každopádně už na startu přípravy 3. ledna by rád měl domluveno, kteří hráči mužstvo posílí. "Některé věci máme dlouhodobě rozjednány," naznačil Chovanec bez konkrétních jmen.

Dva krajani Bonyho Wilfrieda se už v minulých dnech na Letné objevili na testech a zřejmě s nimi panovala spokojenost. "Jde o mladé hráče ročníku
1990 a 1991. Počítáme, že by zůstali na hostování a připravovali se zatím s juniorkou," nastínil Chovanec, že u obou hráčů chystají podobný model jako
u jejich slavnějšího kamaráda.

Jozef Chovanec:

"Nezastíráme, že očekáváme, že se nějaké nabídky na některé jedince mohou objevit. Ovšem nic konkrétního na stole zatím nemáme, tudíž nemůžeme ani naznačit, koho bychom za jakých podmínek uvolnili."

V případě Kamerunce Leonarda Kweukeho běží pražskému celku opce s Dunajskou Stredou, kterou podle všeho bude klub řešit s majitelem, žijícím v Íránu, až později. Sparta zatím ani netuší, zda její kádr někdo opustí. Zájem je především o Juraje Kucku, v jehož případě se mluví o zájmu Parmy a Sunderlendu, nebo právě o Wilfrieda. Pravdou je, že sparťané jsou pod drobnohledem, vždyť jen na středeční duel s CSKA Moskva dorazilo 23 skautů různých evropských klubů.

Na odchodu je podle všeho Štěpán Vachoušek, i když Chovanec zatím tají, zda jeho hostování z Teplic ukončí. "Nejdříve o našem rozhodnutí budu informovat Štěpána, pak teprve veřejnost. Jeho příchod ale rozhodně nebyl chybou, i když měl trochu smůlu, že nedostal tolik šancí, kolik by potřeboval," naznačil kouč, že letenský konec bývalého reprezentačního záložníka se blíží.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články