Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Sparta se rozloučila s podzimem remízou, s CSKA Moskva hrála 1:1

Praha - Sparťanští fotbalisté zvládli závěrečný letošní duel Evropské ligy a na svém trávníku jako první obrali o body již jistého vítěze skupiny CSKA Moskva, s nímž remizovali 1:1. Také Sparta už měla postup do vyřazovací části jistý. Obě branky padly už před přestávkou: Za hosty se prosadil Dzagojev, za domácí vyrovnal Kadlec. Sparťan Kweuke nastřelil minutu před koncem tyč.

Ani husté sněžení, sílící mráz a lavina ruských fanoušků na Letné nezastavily poslední sparťanský zápas v letošním roce, ale nakonec ho málem pokazili domácí fandové. Krátce po začátku musel totiž rozhodčí kvůli jejich sněhovým koulím přerušit zápas, ale fanoušci ve svém chování pokračovali i poté, co jim sudí pohrozil ukončením utkání.

Záznam utkání Sparta Praha - CSKA Moskva sledujte zde.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání Sparta Praha - CSKA Moskva

Brzy se začalo znovu hrát a první šance měli sparťané. Jako první se dostal do slibné pozice ve 12. minutě Pamič, ale jeho dělovku stačil gólman Čepčugov vyrazit. Hůře se mu vedlo vzápětí po souboji s Wilfriedem, který ho přeskočil a hlavičkoval těsně vedle. Hosté se dostali před rezervního gólmana Zítku poprvé po čtvrthodině a hned z toho byl gól. Dzagojev se protáhl středem šestnáctky kolem nedůrazných stoperů, přízemní ranou poslal míč do sítě a přes tisíc ruských fanoušků se dostalo do varu.

Sparta byla ve zbytku prvního poločasu lepší, měla navrch i ve statistikách, ale gólu se dlouho nemohla dočkat. Jeden sice dala, jenže asistent odmával ofsajd. Vyrovnání přišlo až těsně před poločasem a postaral se o něj mladík Kadlec. Ve 44. minutě se po Podaného přisunutí protáhl do šestnáctky a jistě zakončil přízemní ranou k tyči.

Druhá půle byla opatrnější

Po přestávce oba týmy vsadily na jistější hru z defenzivy a šancí už nepřibývalo. Hosté měli jednodušší přechod přes střed hřiště, zatímco sparťané se na každou akci nesmírně nadřeli. Necid dál dokázal podržet míč a posílal do šance spíše spoluhráče, ale v 71. minutě se dostal bývalý slávista i k nebezpečné střele, kterou u tyče vyrazil Zítka.

Sparta mohla rozhodnout po akci dvou střídajících hráčů v 80. minutě: Zeman zatáhl míč po levé straně a poslal míč na hlavu Kweukeho, ale jeho zakončení skončilo těsně mimo. Chvíli před koncem se mohl radovat český mistr, ale Kweukeho individuální akce na hranici šestnáctky skončila střelou do tyče. I proto loučení s letošním rokem skončilo pro oba kluby smírně.

Chovanec byl s přístupem hráčů spokojen

Výsledek 1:1 podle trenéra Jozefa Chovance není špatný, ale jeho svěřenci podle něj měli přes veškerý respekt k soupeři i na vítězství. Chovanec už před zápasem sliboval, že jeho tým vezme loučení s podzimem vážně, a byl rád, že hráči předvedli soustředěný výkon. "Na hráčích bylo vidět, že mají velkou motivaci. Přijel nejsilnější soupeř ve skupině a i dnes se prokázalo, v čem je jeho síla. Trochu jsme se poučili z prvního utkání v Moskvě, ale jen napůl," připomněl Chovanec především efektivitu ruského velkoklubu, jenž také skóroval hned z první akce.

Trenér ruského klubu Leonid Sluckij byl s remízou spokojen. "Měli jsme lepší vstup do utkání, přestože jsme neměli mnoho střeleckých pokusů. Remíza je sice asi spravedlivá, i když nakonec měla k vítězství blíže Sparta, která měla v závěru velké šance," řekl kouč CSKA.

Sparta Praha - CSKA Moskva 1:1 (1:1)

Branky: 44. Kadlec - 15. Dzagojev. Rozhodčí: Ingvarsson - Stalhammar, Strömbergsson (všichni Švéd.). ŽK: Dzagojev. Diváci: 12 707.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články