Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Platini: Rebelové z MS měli dostat doživotní zákaz

Paříž - Prezident UEFA Michel Platini se znovu opřel do současné francouzské reprezentace a kritizoval chování fotbalistů během mistrovství světa v JAR. Podle něj by měli být hráči, rebelující proti rozhodnutí vyloučit z kádru Nicolase Anelku, potrestáni doživotním zákazem startu v národním dresu. Zároveň odmítl kritiku na adresu tehdejšího trenéra Raymonda Domenecha. Podle Platiniho by si s francouzskou reprezentací nevedl lépe ani José Mourinho.

"Chování hráčů bylo ubohé. Udělali naprostou blbost," prohlásil Platini v reakci na stávku hráčů, kteří během šampionátu odmítli trénovat kvůli tomu, že byl Anelka vyhozen z týmu po hádce s trenérem Domenechem.

Anelka následně dostal trest na 18 zápasů, kapitán Patrice Evra na pět, Franck Ribéry na tři a Jeremy Toulalan nesměl hrát za národní tým jednou. Podle Platiniho to však není dostatečný trest. "Byl bych na ty hráče přísnější a dal jim doživotní zákaz. Pošpinili reputaci francouzského týmu," řekl Platini, který dovedl Francii v roce 1984 k titulu mistrů Evropy.

Francie na MS 2010 vypadla již ve skupině, když nevyhrála ani jeden zápas. Za hlavního viníka byl označen trenér Domenech, s tím však Platini nesouhlasí.


"Neznám trenéra, který by s tím týmem dosáhl lepších výsledků. Ani José Mourinho by si nevedl lépe. Zkrátka nám chybí dobří hráči," dodal Platini pesimisticky.

Nicolas Anelka
zdroj: en.wikipedia.org
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články