Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Černý by rád Slavii pomohl i v jarních bojích o záchranu

Mladá Boleslav - Dny plné nejistoty čekají slávistického fotbalistu Jaroslava Černého. Jednatřicetiletý záložník patří mezi hráče, jejichž budoucnost ve vršovickém klubu je nejasná. V Edenu mu končí smlouva a vedení se stále nerozhodlo, zda na něj uplatní opci. Sám Černý by rád ve Slavii pokračoval a chtěl by Pražanům pomoci v jarních bojích o záchranu. "Uvidíme v té přestávce, jak se to vyvrbí. Záleží na vedení, s kým počítají, s kým nepočítají. Zatím vůbec nevím, zda ve Slavii zůstanu," řekl Černý po sobotním zápase v Mladé Boleslavi, kde Pražané prohráli 1:3. Zkušenému záložníkovi vyprší smlouva ve Slavii v zimní přestávce a vedení klubu se musí do konce listopadu rozhodnout, zda uplatní opci.

"Samozřejmě by se mi hrálo líp, kdybych věděl, na čem jsem. Určitě bych chtěl Slavii pomoct k záchraně, protože do těch problémů jsme se dostali všichni společně," uvedl Černý. Pokud by ale ve Slavii skončil, hlavu by si z toho nedělal. "Samozřejmě by to byl smutný konec, ale život by šel dál. Skončili tu jiní a nějak bych to musel zvládnout," poznamenal středopolař.

Poté, co Slavii převzal kouč Michal Petrouš, přestal Černý nastupovat. Pak však naskočil do domácího poháru proti Viktorii Žižkov a povedeným výkonem si řekl o místo v sestavě v posledních dvou ligových duelech proti Ostravě a v Boleslavi, ve kterých byl dokonce kapitánem. Petroušovi podle všeho trochu zamotal hlavu. "Jarda sice dnes udělal chybu, ale to neznamená, že mu kvůli tomu neprodloužíme smlouvu. Takhle to postavené není," řekl Petrouš po duelu v Boleslavi. "Jarda naopak odvedl slušnou práci, minulý zápas to samé a v pohárovém utkání byl také velmi dobrý. Ještě nemám jasno," prohlásil na Černého adresu Petrouš.

Jaroslav Černý:

"Myslím, že vedení bude muset přes zimu přivést nějakého útočníka. Vepředu jsme samí malí kluci. Když nakopneme balon, je to pro nás hrozná nevýhoda. Tohle nás nejvíc trápí už dva roky, takhle se to fakt hrát nedá. To bychom hráli o padáka do posledního kola."

Slavia si podle Černého musí uvědomit, že hraje o záchranu. Pokud v pondělí Brno porazí Ostravu o branku a bude to jiným rozdílem než 1:0, spadnou Pražané před zimní pauzou na předposlední pozici. Při výsledku 2:1 by se dělili o druhé sestupové místo s Ostravou. "Myslím, že všichni víme, jaká je tabulka. Budeme si muset přiznat, že hrajeme o padáka. Jestli nechytneme začátek jara, tak to bude těžké. Jsme v tom namočení pěkně a budeme se z toho muset přes zimu setřepat," prohlásil Černý.
 
Věří, že slávisté boj o holé přežití zvládnou. "V předešlých letech se většinou hrálo o titul, což také nebylo psychicky nic jednoduchého. Myslím, že to po psychické stránce zvládneme, i když to bude těžké," řekl Černý. Důležité prý bude, aby si slávisté přes dovolenou psychicky odpočinuli. "Už toho na nás bylo dost. Musíme si za ten měsíc a půl nějak všichni odpočinout a s čistými hlavami a s větší chutí vstoupit do jara," dodal.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články